Mladost pobijedila u Bijelom Polju

Tim Gorana Perišića ovim trijumfom ostao na devet bodova minusa u odnosu na lidera Budućnost, dok je Jedinstvo na posljednjoj poziciji sa svega 11 bodova
6 komentar(a)
Boris Kopitović, Foto: Boris Pejović
Boris Kopitović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.02.2017. 14:15h

Mladost je pobijedila treći put zaredom u prvenstvu i makar jasno stavila do znanja da, ako ne može do titule, onda ne želi da bilo kome prepusti drugo mjesto na tabeli.

Aktuelni šampion je savladao Jedinstvo u Bijelom Polju u meču koji je odigran sa 24 časa zakašnjena, a čovjek odluke bio je Boris Kopitović koji je mrežu domaćina zatresao u 14. minutu.

Mladost je tako sačuvala pet bodova prednosti u odnosu na trećeplasirani Dečić, dok je Jedinstvo zakucano za dno - sa svega 11 bodova iz 19 kola.

"Bili smo bolji rival do postignutog gola, a onda smo stali, dozvolili domaćinu da se razigra. Povukli smo se, a Jedinstvo je stvaralo šanse. Ipak, zadovoljan sam, jer kad se uzmu tri boda sve se zaboravlja", rekao je trener Mladosti Goran Perišić.

Jedinstvo je u prvom i drugom poluvremenu imalo tri velike prilike da se vrati u meč, ali je moralo da se pomiri sa 12. porazom u sezoni.

"Možemo da žalimo zbog konačnog ishoda, jer nismo bili slabiji rival. Čak smo i bolje stajali na terenu. Igralo se čvrsto i jedna greška je odlučila pobjednika. Ovo nam se desilo i na Cetinju u prošlom kolu. Ipak, imamo mnogo mladih igrača i sve je ovo stvar odrastanja, a evidentno je da nam fali realizacija. Očekujem da naši strijelci prorade u nastavku prvenstva, a Mladosti čestitam na trijumfu", istakao je trener Bjelopoljaca Goran Jovanović.

Jedinstvo - Mladost 0:1

Bijelo Polje - Gradski stadion. Gledalaca: 600. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Strijelac: Boris Kopitović u 14. minutu. Žuti kartoni: Ivanović, Bukorac, Radulović (Mladost).

Jedinstvo: Đurović, Gordić, Drašković (73. Kolić), Raičević, Baošić, Lalošević (46. Kriještorac), Šoja, Hajrović, Muzurović, Boričić (80. Ramović), Drešković.

Mladost: Ljuljanović, Ivanović (58. Burzanović), Bukorac (79. Raičević), Kopitović (71. Knežević), Kaluđerović, Đurišić, Novović, Martinović, Petrović, Lakić, Radulović.

Bonus video: