Volfzburg doveo trenera iz Arsenala

Andrijes Jonker imenovan za novog šefa stručnog štaba bundesligaša
0 komentar(a)
Andrijes Jonker, Foto: Twitter.com/VfL_Wolfsburg
Andrijes Jonker, Foto: Twitter.com/VfL_Wolfsburg
Ažurirano: 27.02.2017. 12:23h

Valerijan Ismael je dobio otkaz zbog pet poraza na šest mečeva, a već danas je Volfzburg imenovao novog trenera, trećeg ove sezone.

Prvo je Diter Heking najuren u novembru, a poslije tri mjeseca ista sudbina zadesila je nekadašnjeg štopera Verdera, koji nije uspio da napravi ni igru ni rezultate, iako je tokom zime potrošio skoro 30 miliona eura.

Novi šef stručnog štaba će biti 54-godišnji Holanđanin Andrijes Jonker, dosadašnji trener u omladinskoj akademiji Arsenala.

Kao fudbaler nije imao zapaženu karijeru, a u trenerskim krugovima je bio poznat kao pomoćnik Luja van Gala u Barseloni i Bajernu.

Kada je njegov zemljak dobio otkaz 2011. godine, vodio je Bavarce na pet utakmica i osvojio 13 bodova. To ga čini najuspješnijim trenerom od svih koji sada vode tim u Bundesligi, mada je i bio na klupi veoma kratko.

U junu 2011. je postavljen za trenera drugog tima Bavaraca, a godinu kasnije je otišao u Volfzburg na poziciju pomoćnog trenera.

Jonker je bio dio stručnog štaba tima koji je osvojio Kup Njemačke 2013. godine, a godinu kasnije je angažovan kao trener omladinskog tima Arsenala. Sada se vraća u grad Folksvagena, a ovo će mu biti najveći izazov u trenerskoj karijeri...

Bonus video: