Pljevljake slomile dvije akcije za TV špice

Dečić je tako ostao neporažen sedmi put zaredom - ima četiri trijumfa i tri remija
64 pregleda 0 komentar(a)
Dečić - Rudar, Foto: Boris Pejović
Dečić - Rudar, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.02.2017. 17:04h

Dva bljeska, brze i filigranski precizne akcije Dečića riješile su duel protiv Rudara u 19. kolu.

Akciju kapitena Rijada Pepića (nosio kapitensku traku u odsustvu povrijeđenog Nijazima Padovića) u 52. minutu fantastičnim golom sa vrha šesnaesterca u gornji desni ugao gola Pljevljaka krunisao je pogotkom Edvin Kuč u 52. minutu.

U 88. Pepić je sjajnim pasom prebacio težište igre na lijevu stranu, a Vule Vujačić se stuštio ka kaznenom prostoru gostiju i onda je nesebično ubacio na vrh kaznenog prostora, gdje je rezervista Koča Krstović iz prve, u padu sjajno plasirao loptu u donji lijevi ugao gola Miloša Radanovića.

Uslijedilo je nevjerovatno slavlje u Tuzima, a i domaći igrači su već počeli da slave, što je Rudar iskoristio da preko Miloša Zečevića u četvrtom minutu sudijske nadoknade samo ublaži poraz.

"U četvrtom međusobnom duelu napokon smo ove sezone uspjeli da savladamo Rudar. A pribojavali smo se ovog duela, jer zna se šta znači Rudar i koliko to ime izaziva respekt. I bila je teška utakmica, u prvom poluvremenu je samo Rudar imao polupriliku. U nastavku smo znali šta želimo i hoćemo i znalački smo iskoristili dvije šanse. Sada idemo dalje", rekao je trener Dečića Edis Mulalić.

Rudar jeste bio bolji u prvih desetak minuta, ali je šut Zečevića sa gol-linije izbacio francuski štoper Kami, a potom je i šut Branislava Jankovića sjajno odbranio Milan Mijatović.

Dečić je potom uspostavio terensku ravnotežu i došao do kornera Dušana Nestorovića, nakon kojeg je Amel Tuzović loše zahvatio loptu glavom.

Imao je Dečić i odlilčnu kontru u 36. minutu, ali se Vujačić prekombinovao.

Dečić je u nastavku poveo iz prve šanse Kuča, ali se nije povukao, pa je Rudar do prve prave prilike čekao do 74. minuta kada je Mijatović odbranio zicer Marku Vukoviću nakon grube greške Kamija.

I Japanac Jamamoto je u 83. minutu glavom imao priliku, ali je loše reagovao...

"U prvom poluvremenu nije bilo igre, već samo borbe. Mi smo imali tu sjajnu šansu na početku i kada je nismo iskoristili znao sam da će biti sve teže. Ipak, uspjeli smo da stvorimo tri sjajne šanse i nismo ih iskoristilim, a rival je postigao dva gola. Nismo zaslužili poraz, ali mora se mnogo bolje", naglasio je Milan Lešnjak, trener Rudara koji je debitovao porazom.

Dečić je tako ostao neporažen sedmi put zaredom - ima četiri trijumfa i tri remija.

Bonus video: