Pravi derbi - Budućnost u goleadi efikasnija od Sutjeske

Budućnost je u najvećem crnogorskom derbiju savladala Sutjesku sa 4:2 i vratila se pobjedama nakon remija sa Zetom u prošlom kolu.
67 pregleda 14 komentar(a)
Budućnost - Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.02.2017. 16:35h

Na tribinama skoro četiri hiljade ljudi, u utakmici takmičarskog i humanitarnog karaktera, a na terenu, kako i dolikuje, pravi fudbal - Budućnost je u najvećem crnogorskom derbiju savladala Sutjesku sa 4:2 i vratila se pobjedama nakon remija sa Zetom u prošlom kolu.

Bila je to prva pobjeda Budućnosti protiv Sutjeske na stadionu pod Goricom od oktobra 2012. godine, ali utakmica koja je pokazala da i na domaćoj klupskoj sceni ima šta da se vidi, da može da se odigra otvoren i napadački meč, prepun golova, šansi i uzbuđenja.

Prije samo godinu i po u utakmici bez prave šanse Budućnost i Sutjeska igrali su pod Goricom 0:0, takođe pred četiri hiljade ljudi. "Kada će doći ponovo", napisali smo tada, a navijači koji su danas bili na stadionu, sigurno će ponovo doći.

Podgoričani su u meču otvorenenih gardova, gdje je u defanzivi škripalo na obje strane, pokazali da imaju veću "širinu" u napadu i na kraju slavili sa dva gola razlike.

Nije, međutim, nedostajalo uzbuđenja, jer je Sutjeska samo 15 minuta prije kraja imala 2:2. Radomir Đalović je glavom nakon kornera u 75. minutu, ispostavilo se, odlučio utakmicu, a rezervista i povratnik Nikač je u nadoknadi samo potvrdio trijumf domaćih.

"Opravdali smo epitet derbija. Sutjeska me je iznenadila ofanzivnom igrom, nisam očekivao da će izaći tako visoko. Zbog toga smo odigrali pravu utakmicu", kazao je trener Budućnosti Miodrag Vukotić.

I on, i njegov kolega Nebojša Jovović, najavili su prije derbija "igru na gol više", obećanje su ispunili na terenu.

Jovović, naravno, nije zadovoljan što je njegov tim dao dva gola manje od protivnika.

"Ne možemo da budemo zadovoljni, ostali smo bez bodova, ali ako budemo imali pristup kao danas, siguran sam da ćemo ove bodove nadoknaditi negdje drugo", kazao je Jovović.

Krenulo je furiozno, goleadom - čak tri pogotka viđena su u prvih 12 minuta utakmice, uključujući i preokret.

Sutjeska je povela nakon samo 100 sekundi igre, kada je Vlaisavljević ubacio sa lijeve strane, a Igor Ivanović pogodio sa 10-ak metara. Odbrana Budućnosti pokazala je već tada prve slabosti.

Samo četiri minuta, međutim, bilo je dovoljno Podgoričanima da izjednače, a samo osam da dođu u vođstvo.

Ogromni problemi mogli su tada da se naslute u posljednjoj liniji Nikšićana. Pas Hočka je u 6. minutu "pocijepao" odbranu gostiju, a Vušurović provukao loptu ispod Giljena za 1:1. Na sličan način je Raspopović u 12. provukao loptu iza leđa odbrane gostiju, a Vujović efektbo pogodio dijagonalu protiv bivšeg kluba (nije slavio pogodak).

Između dva gola Budućnosti, veliku šansu imao je i Raičević, ali je odbranio Giljen. Sve se to izdešavalo u samo 12 minuta, publika je već imala šta da vidi...

"Nedostatke koje smo pokazali u odbrni moramo da ispravljamo brzo i u hodu", kazao je Jovović.

Brzi preokret kao da je malo opustio domaći tim, a gosti su bili sve agresivniji, iako im je protiv opasnog napada Budućnosti konstantno prijetio treći gol.

Do narednog pogotka, međutim, stigla je Sutjeska, u 63. minutu - iskusni Ivan Bošković je vješto izigrao odbranu domaćih i dugačku loptu pretvorio u sjajnu asistenciju za Ivanovića - drugi gol bivšeg napadača Rudara, za novo izjednačenje, 2:2.

"Napravili smo više grešaka u prva dva kola nego u cijelom jesenjem dijelu sezone. Ako se nešto ne promijeni u igri, biće promjena i u timu", upozorio je Vukotić svoje fudbalere.

Njegov tim je ipak pokazao karakter u finišu, krenuo u ofanzivu i postigao dva gola.

Golman Sutjeske Giljen je u 74. minutu sjajnom paradom odbranio udarac Vujovića sa 20 metara, ali je već nakon kornera slabo regaovao u petercu, lopta ga je preletjela - pravo na glavu Đalovića za 3:2.

U nadoknadi vremena, u kontranapadu, Raičević je poslužio Nikača koji je stavio tačku.

Prikupljeno 2.500 eura za fondaciju "Budi human"

Utakmica pod Goricom imala je i humanitarni karakter, jer je sav prihod meča išao fondaciji "Budu human", kao pomoć djeci oboljeloj od kancera.

Publika je prihvatila poziv, pa su tribine stadiona pod Goricom nakon duže vremena bile solidno popunjene. A navijači imaju šta da vide, pobrinuli su se akteri na terenu, ofanzivnim i dopadljivim fudbalom, ali i fer i korektnoj borbi u duelu dva najveća crnogorska kluba.

Na kraju je saopšteno da je od prodatih ulaznica prihodovano 2.500 eura.

Svaka utakmica pod Goricom do kraja sezone imaće humanitarni karakter.

Bonus video: