Lider protiv Sutjeske i tradicije, Dečić sa Rudarom za nastavak sna

Svih šest utakmica Prve lige počinju u 14 časova
52 pregleda 1 komentar(a)
Sutjeska - Buducnost, Foto: --
Sutjeska - Buducnost, Foto: --
Ažurirano: 26.02.2017. 10:33h

Budućnost i Sutjeska igraju najveći crnogorski derbi u devetnaestoj, za jedan dan odloženoj rundi crnogorskog šampionata. Neće, međutim, duel pod Goricom biti jedini koji je interesantan u najavi.

Rezultatski demoralisani Rudar, sa novim trenerom Milanom Lešnjakom, gostuje u Tuzima i pokušaće da poremeti sjajnu seriju Dečića, ekipe koja je poražena samo jednom na posljednjih devet utakmica.

Mladost je veliki favorit protiv Jedinstva u Bijelom Polju - aktuelni šampion se nada da će pobjedom napraviti dodatni pritisak na lidera, ekipu Budućnosti, eventualno smanjiti razliku koja sada iznosi devet bodova.

Zeta gostuje Iskri u Danilovgradu, Petrovac će pod Malim pokušati da dodatno zagorča život Bokelju i vrati se u trku za Evropu, dok Lovćen na Cetinju igra još jedan meč „biti ili ne biti” - ovoga puta dočekuje Grbalj.

Svih šest utakmica počinju u 14 časova.

Radunović: Da se vratimo pobjedama

Budućnost je remizirala na startu drugog dijela prvenstva protiv Zete i želi što prije da se vrati u pobjednički ritam. Protiv sebe će, međutim, imati veliko ime crnogorskog fudbala, tim Sutjeske, ali i tradiciju - Budućnost, naime, na svom terenu nije savladala Nikšićane od 2012. godine (tri remija i poraz), iako je za isto to vrijeme na stadionu kraj Bistrice četiri puta slavila na sedam utakmica.

"Nije nam domaći teren opterećenje, naprotiv - i u evropskim utakmicama smo pokazali koliko nam znači kada igramo na stadionu pod Goricom. Apelujem na navijače da dođu u što većem broju, mi ćemo pokušati da im se odužimo dobrom igrom i pobjedom", kaže kapiten Budućnosti Risto Radunović, koji očekuje sve osim lagan meč.

"Biće teško, Sutjeska je dobra, ali vjerujemo u naš kvalitet i zajedništvo. Želimo da potvrdimo prvo mjesto i veliku razliku koju imamo na tabeli".

Ivanović: Respekt i samouvjerenost

Sutjeska već pet godina nije izgubila pod Goricom, i ta serija se vjerovatno dogodila s nekim razlogom...

"Kada gostujete lideru na tabeli podrazumijeva se maksimalna motivisanost, a kada još Sutjeska gostuje Budućnosti, onda je to dodatna obaveza", kaže napadač Nikšićana Igor Ivanović.

"Budućnost zaslužuje maksimalan raspekt, a mi dolazimo sa velikim samopouzdanjem, uprkos remiju protiv Dečića u prošlom kolu. Pobjeda u velikom derbiju bila bi krucijalna za nas".

Evropski san u Tuzima

Dečić je u prvom kolu proljeća nastavio sa jesenjim iznenađenjima - remizirao je protiv Sutjeske u Nikšiću, može li i protiv Rudara da nastavi evropski san?

"Igramo na našem terenu i tu uvijek želimo tri boda, ko god da je protivnik", kaže napadač Dečića Uroš Đuranović.

"Neće biti lako, Rudar se pojačao zimus, stiže sa novim trenerom, ali vjerujemo u naše kvalitete. Nismo slučajno 3. na tabeli i to želimo da potvrdimo".

Mladost u Bijelom Polju za nastavak niza, Lovćen pod imperativom

Nakon poraza od Budućnosti jesenas u derbiju, Mladost je vezala dvije pobjede, a danas želi treću u nizu - ekipa Gorana Perišića gostuje „fenjerašu” Jedinstvu.

"Neće biti lako, domaćin nema šta da izgubi, a nikom nije lako u Bijelom Polju", kaže napadač Mladosti Boris Kopitović.

Nakon dobre partije i remija protiv Budućnosti, Zeta je na iskušenju u Danilovgradu. Iskra je pobjedom u Kotoru u prošlom kolu takođe najavila da će na proljeće okrenuti list...

"Nadam se da ćemo igrati dobro i na ostalim mečevima, počevši od današnjeg - kaže Duško Vlaisavljević, trener Zete. Pobjedama želi da se vrati i Petrovac. - Moramo biti znatno agresivniji u veznom redu i u napadu, nego što je bio slučaj protiv Mladosti", ističe uoči duela sa Bokeljom trener Petrovca Aleksandar Nedović.

Lovćen dočekuje Grbalj i opet ima imperativ pobjede.

"Ako želimo u baraž, moramo da dobijamo kod kuće", kaže vezista Dejan Bogdanović.

Bonus video: