"Plavci" gaze ka tituli - Čelsi strijepio, pa slomio Svonsi

Čelsi na plus 11 u odnosu na Mančester siti, koji ovog vikenda neće igrati utakmicu
0 komentar(a)
Čelsi, Foto: Reuters
Čelsi, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.02.2017. 19:38h

Čelsi nastavlja pohod ka tituli - ekipa Antonija Kontea je tek u nastavku slomila otpor Svonsija (3:1), za 20. pobjedu ove sezone i bijeg na 11 bodova u odnosu na drugoplasirani Mančester siti.

Siti ne igra ovog vikenda (utakmica sa Sautemptonom je odložena jer "sveci" sjutra igraju finale Liga kupa), pa će dvocifrena razlika ostati barem do narednog vikenda. Dvocifena će biti i ako Totenhem sjutra pobijedi Svonsi i vrati se na drugo mjesto - "sparsi" će u tom slučaju prići lideru na 10 bodova.

Deset ili 11, potpuno je nebitno - Čelsi kontroliše trku i mala što može Azara i drugove da izbaci iz šampionskog ritma.

Челси - Суонси 3:1. Обзор матча. АПЛ 2016/17. 26 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

"Odigrali smo dobar meč i stvorili puno šansi. Pobjeda je značajna i želimo da nastavimo u ovom ritmu", kazao je Konte.

Fabregas je u 19. minutu uzeo loptu na centru, počeo i završio akciju u kojoj su još učestvovali Azar i Pedro - 1:0 za domaće. Španac je postigao gol u svojoj 300. utakmici u Premijer ligi.

Stvari na "Stamford bridžu" zakomplikovale su se u nadoknadi prvog poluvremena, kada je Ljorente glavom nakon prekida izjednačio na 1:1.

U nastavku, Čelsi je napravi pritisak i slomio otpor Velšana u posljednjih 20 minuta - Pedro je pogodio preciznim udarcem lijevom nogom sa 20-ak metara, a Dijego Kosta u svom stilu, volej udarcem sa peterca nakon solo-prodora Azara.

A dva dana nakon što je smijenjen Klaudio Ranijeri, Lester je u zoni ispadanja - pretekao ga je Kristal Palas, koji je u jednom od ključnih mečeva u borbi za opstanak savladao Midlsbro sa 1:0.

Šansu da se vrate u sigurnu zonu "lisice" imaju u ponedjeljak, ali će na debiju novog trenera Krega Šekspira imati težak zadatak - na stadion "King pauer" stiže Liverpul.

Sanderlend je ostao posljednji na tabeli, nakon poraza od Evertona - Romelu Lukaku je postigao 17. gol u sezoni i vratio se na vrh liste strijelaca, rastuživši nekadašnjeg trenera Evertona Dejvida Mojesa, koji sada sjedi na klupu Sanderlenda.

Čelsi - Svonsi 3:1

Fabregas 19, Pedro 72, Dijego Kosta 84. - Ljorente 45+2.

Kristal Palas - Midlsbro 1:0

Van Anholt 34.

Everton - Sanderlend 2:0

Gueje 40, Lukaku 80.

Hal - Barnli 1:1

Hadlston 72. (penal) - Kin 76.

VBA - Bornmut 2:1

Doson 10, Mekali 22. - King (penal) 5.

Votford - Vest Hem 1:1

Dini 3. (penal) - Aju 73.

Nedjelja:

Totenhem - Stouk (14.30)

Ponedjeljak:

Lester - Liverpul (21)

Bonus video: