Everton: Više neću nasijedati na provokacije

2 komentar(a)
Everton Luiz, Foto: Novosti
Everton Luiz, Foto: Novosti
Ažurirano: 22.02.2017. 18:46h

Fudbaler Partizana Everton Luiz rekao je danas da je zaboravio incident poslije utakmice s Radom i da ubuduće neće nasijedati na provokacije.

"Sve to je iza mene, dobio sam mnogo poruka podrške i sada je sve super. Od sada ću biti mnogo pažljiviji i neću nasijedati na provokacije", rekao je Everton za TV Partizan.

Brazilac je poslije meča pritrčao tribini na kojoj su se nalazili organizovani navijači Rada i pokazao im srednji prst. Oni su ga tokom utakmice vrijeđali na rasnoj osnovi. Potom je došlo do koškanja među igračima dva tima.

Everton je istakao da se sada mnogo bolje osjeća nego u nedjelju, kada je "psihički bio veoma loše".

On je rekao da su ga navijači Rada "provocirali" cijelo drugo poluvreme, posebno kada je bio blizu golu iza kog su oni bili smješteni.

"Čule su se imitacije majmunskih krika. To me je najviše iznerviralo, trajalo je skoro cijelo drugo poluvreme. Zbog toga sam uradio to što sam uradio. Bio sam iznerviran povicima sa tribina", rekao je Everton.

On je zahvalio svima koji su mu pružili podršku u međuvremenu.

"To mi je mnogo pomoglo da što prije zaboravim neke stvari i vratim se u normalu", rekao je Everton.

Brazilski fudbaler je naveo da incident na Banjici nije promijenio njegovo mišljenje o zemlji u kojoj živi i ljudima u Srbiji.

"Ti koji su to uradili se nazivaju navijačima, a ne bi trebalo tako da se nazivaju. To je odvojen incident koji ne može da promijeni mišljenje o ljudima ovdje", kazao je Everton.

Bonus video: