De Laurentis ne popušta: Čelzi još uvijek mora da čeka na eru "Sarrisma"

Sari je prvi izbor da zamijeni Kontea, čiji se gotovo izvjestan otkaz sa klupe londonskog kluba očekuje u predstojećim danima
0 komentar(a)
Mauricio Sari, Foto: Reuters
Mauricio Sari, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.05.2018. 11:33h

Prošlogodišnji prvak Premijer lige, Čelzi, još uvijek nije ostvario dogovor sa Napolijem oko transfera dosadašnjeg trenera napuljskog kluba Mauricija Sarija, iako se rok vezan za otpusnu klauzulu približava.

Sari je prvi izbor da zamijeni Kontea, čiji se gotovo izvjestan otkaz sa klupe londonskog kluba očekuje u predstojećim danima.

Tokom prethodne sedmice Čelzi je vodio razgovore sa predstavnicima Mauricija Sarija i u odboru "Plavaca" vjeruju da će Italijan preuzeti klub uz dvogodišnji ugovor.

Ipak, Čelzi još uvijek pregovara sa Napolijem oko otpusne klauzule od sedam miliona funti. Klub iz Serie A traži da Plavci u potpunosti isplate klauzulu iako je Sarija na trenerskom mjestu Napolija već zamijenio Karlo Anćeloti.

Kako prenosi londonski Standard, Sari je još uvijek zaposlen u Napoliju, a ugovor mu ističe naredne sezone. Nakon isteka roka u kojem klauzula važi, Napoli bi od londonskog kluba mogao da traži još veću sumu.

Bonus video: