Sevilja favorit - koliko Lester može u Evropi?

Stevan Jovetić je najavljen od prvog minuta u napadu za meč na "Sančes Pishuanu" i biće to njegov povratak na veliku scenu
0 komentar(a)
Horhe Sampaoli, Foto: Reuters
Horhe Sampaoli, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.02.2017. 11:30h

Aktuelni šampion, bori se za opstanak u Premijer ligi, a igra nokaut fazu u Ligi šampiona - Lester je fenomen današnjice.

"Lisice" sada čeka dvomeč sa Seviljom, trećom silom španske Primere koja je u ovom trenutku, htjela to da prizna ili ne, favorit protiv tima Klaudija Ranijerija.

"Vidimo ovaj dvomeč kao veliku šansu da dođemo di sjajnog rezultata - plasmana među osam najboljih ekipa u Evropi. Znamo za probleme koje ima Lester u prvenstvu, ali neće nas opustiti. Niko ne smije da zaboravi da je Lester dominantno osvojio prvo mjesto u grupi u Ligi šampiona. Definitivno engleski tim ima naše poštovanje", rekao je trener Sevilje Horhe Sampaoli.

Stevan Jovetić je najavljen od prvog minuta u napadu za meč na "Sančes Pishuanu" i biće to njegov povratak na veliku scenu.

"Od Jovetića tek očekujemo najbolje partije. Ako bude na nivou u kojem je bio u dresu Fiorentine može da bude veoma značajan za nas", dodao je Sampaoli.

Dva puta je Sevilja u istoriji igrala osminu finala Lige šampiona, i oba puta je eliminisana.

Lester je, s druge strane, debitant u ovom takmičenju, a u utakmicu sa Seviljom ulazi nakon što je izgubio u šest od posljednjih osam mečeva u svim takmičenjima.

Ranijerijev tim vjerovatno i ne misli mnogo na Ligu šampiona u ovom trenutku, jer je na samo bod od zone ispadanja u Premijer ligi.

"Više od svega nas interesuje opstanak. Liga šampiona je za nas bonus ove godine", kaže Ranijeri.

A od Juventusa se očekuje da opravda ulogu favorita u dvomeču sa Portom.

Prvi duel je večeras u Portugalu, a italijanski mediji su najviše pažnje posvetili sukobu trenera Juvea Masimilijana Alegrija i jednog od najiskusnijih Leonarda Bonućija.

Njih dvojica su rekla sce i svašta jedan drugom tokom meča Serije A sa Palermom, a Bonući će meč na "Dragau", ako se ne desi nešto nepredviđeno, odgledati sa tribina.

Porto je neporažen u posljednjih šest utakmica na svom terenu protiv italijanskih timova, a "stara dama" je ove sezone pobijedila na sva tri gostovanja u Ligi šampiona.

Bonus video: