Komisija za klađenje pokrenula istragu protiv Šoa

"Integritet u sportu nije šala i pokrenuli smo istragu kako bismo utvrdili šta se tačno dogodilo", rekao je direktor Komisije Ričard Votson
0 komentar(a)
Vejn Šo, Foto: Reuters
Vejn Šo, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.02.2017. 17:58h

Britanska državna Komisija za klađenje istražuje da li je rezervni golman petoligaša Satona Vejn Šo prekršio pravila o klađenju, nakon što je tokom utakmice sa Arsenalom pojeo pitu, prenijeli su danas britanski mediji.

Saton je sinoć na svom terenu izgubio od Arsenala sa 2:0, a korpulentni Šo je snimljen kako jede pitu. Nakon svega toga se pojavila imfornacija da je jedna kladionica ponudila kvotu 8-1 da će Šo to uraditi...

Šo je priznao da je prije utakmice znao da postoji takva ponuda u kladionici, ali je rekao da je to uradio iz šale.

Komisija za klađenje je pokrenula istragu, a i Fudbalski savez Engleske (FA) razmatra mjere.

"Integritet u sportu nije šala i pokrenuli smo istragu kako bismo utvrdili šta se tačno dogodilo", rekao je direktor Komisije Ričard Votson.

Šo je rekao da je prije utakmice znao za kvotu.

"Nekoliko momaka mi je prije utakmice reklo za kvotu 8-1 za pitu. Rekao sam da ne znam, ali da nisam ništa jeo čitav dan i da bih možda mogao kasnije nešto da pojedem. Poslije toga sam vidio kvotu i htio da se malo našalim. Obavili smo sve izmjene, a i gubili smo 2:0. Otišao sam u kuhinju u poluvremenu, spremili su mi pitu sa mesom i krompirom", rekao je Šo za Indipendent.

Menadžer Satona Pol Dosvel je rekao da nije zadovoljan što je jedan od njegovih igrača bacio u sjenku ekipu.

"Vejn je postao svjetska zvijezda jer ima 130 kilograma. On je na osnovu toga želio dodatnu pažnju medija. Mislim da nas to nije prikazalo u najboljem svjetlu", rekao je Dosvel.

FA Engleske zabranjuje igračima da se klade na utakmice u bilo kojem obliku i da daju informacije koje bi mogle da pomognu klađenje.

Britanski mediji su naveli da nema indicija da je Šo zaradio novac, ali da je moguće da je kladionica isplatila petocifreni iznos na opkladu.

Bonus video: