Sutjeska sa Rudarom za istorijskih +20

Sutjeska u 17 sati čeka Rudar u zaostalom meču 25. kola Telekom 1. CFL
0 komentar(a)
Sutjeska - Budućnost, Foto: Savo Prelević
Sutjeska - Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.04.2018. 10:15h

Sutjeska će doći na milimetar od titule ako danas pobijedi Rudar kraj Bistrice (17 sati) u zaostalom meču 25. kola Telekom 1. CFL.

Pobjedom bi izabranici Nikole Rakojevića ostvarili istorijskih plus 20 u odnosu na drugoplasiranu Budućnost i došli u situaciju da u subotu u Danilovgradu protiv Iskre matematički osiguraju ono što su, praktično, obezbijedili u prvoj polusezoni.

"Sve utakmice do kraja sezone shvatamo ozbiljno i maksimalno profesionalno, posebno sada, kada još nismo osigurali titulu prvaka. Dakle, želimo da pobijedimo i Rudar - neće biti lako, dobar je to tim, sa dobrim igračima, koji ima svoje ciljeve i sigurno će pokušati da ih ostvari i protiv nas", kaže napadač Sutjeske Bojan Božović.

Sutjeska i Rudar igrali su četiri puta ove sezone, dva u Kupu, Nikšićani su dobili tri meča uz jedan remi i nevjerovatnu gol-razliku - 10:0.

Pljevljaci su 7. na tabeli, još nisu osigurali opstanak bez baraža, ali ni odustali od borbe za plasman u Evropu.

"Nemamo pravo da prijetimo Nikšićanima, dovoljno je pogledati tabelu, ali imamo pravo da se nadamo povoljnom rezultatu. Uradićemo sve da ostanemo neporaženi i tako nastavimo trku za mjesto koje vodi u Evropu", kazao je defanzivac Rudara Marko Kartal.

Utakmica je trebalo da se igra 17. marta, ali je odložena zbog jakog vjetra u Nikšiću.

Današnji duel počinje u 17 sati, a sudi Miloš Novović iz Podgorice.

Bonus video: