Dobar početak Mladosti, Rudar pao u Radanovićima

Samo bod za Sutjesku protiv Dečića, velika pobjeda Iskre u Kotoru, Lovćen bez problema sa Jedinstvom
0 komentar(a)
Mladost - Petrovac, Foto: Boris Pejović
Mladost - Petrovac, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.02.2017. 15:07h

Mladost je savladala Petrovac sa 1:0 i na startu proljećnog dijela šampionata smanjila zaostatak na vrhu na osam bodova u odnosu na Budućnost, koja sjutra u derbiju kola gostuje Zeti na Trešnjici (13 sati, TV prenos).

Petrovčanima je presudio njihov bivši član - Boris Kopitović je u 39. minutu iskoristio centaršut Đurišića i pogodio mrežu za trijumf aktuelnog šampiona.

Rudar je izugbio u Radanovićima od Grblja i nastavio lošu prvenstvenu seriju iz jesenje polusezone. Pojačani Pljevljaci su poveli sredinom prvog poluvremena golom Miloša Zečevića, ali je u nastavku stigao preokret - mladi reprezentativac Ilija Tučević u 58. i pojačanje iz Zete Šaleta Kordić minut prije kraja, gurnuli su Grbljane u 7. poziciju, ispred Rudara, koji je sada u zoni baraža.

Sutjeska je u derbiju za Evropu osvojila samo bod protiv Dečića kraj Bistrice - 1:1, a Tuzani su nastavili sa sjajnim rezultatima iz prvog dijela šampionata.

Sutjeska je povela u 16. minutu golom Stevana Kovačevića, a u prvom dijelu imala je još nekoliko dobrih prilika za ubjedljivije vođstvo. Nikšićane je šokirao defanzivac Dečića Nikola Mihailović u 75. minutu.

Veliku pobjedu u borbi za opstanak ostvarila je Iskra - Danilovgrađani su na zvaničnom debiju novog trenera Mirsada Omerhodžića slavili u Kotoru protiv Bokelja, direktnog konkurenta u borbi za opstanak.

Gol kojim je Iskra prekinula seriju od 10 utakmica bez pobjede iz prve polusezone postigao je novi napadač u redovima gostiju, Rodoljub Paunović.

Da su Kotorani u teškoj situaciji, govori i nervoza na kraju - najiskusniji prvotimac Bokelja Dejan Ognjanović dobio je crveni karton zbog udaranja protivničkog fudbalera.

Pobjedu kojom su najavili borbu za opstanak ostvarili su i fudbaleri Lovćena - u direktnom sudaru dvije posljednjeplasirane ekipe na tabeli Cetinjani su savladali Jedinstvo sa 2:0 i opet prepustili "fenjer" Bjelopoljcima.

Marko Đurović je načeo goste, a prvi gol u dresu Lovćena postigao je Argentinac Hulijan Montenegro.

Rezultati 18. kola

MLADOST - PETROVAC 1:0

Boris Kopitović 39.

SUTJESKA - DEČIĆ 1:1

Stevan Kovačević 16. - Nikola Mihailović 75.

GRBALJ - RUDAR 2:1

Ilija Tučević 58, Šaleta Kordić 88. - Miloš Zečević 21.

BOKELJ - ISKRA 0:1

Rodoljub Paunović 81.

Kapiten domaćih Dejan Ognjanović dobio je crveni karton u 85. minutu.

LOVĆEN - JEDINSTVO 2:0

Marko Đurović 4, Hulijan Montenegro 24.

Srijeda:

ZETA - BUDUĆNOST (13 h, TV)

Bonus video: