Vukčević: Nedostaju mi mečevi kakve smo nekad igrali sa Zetom

I kada je Zeta bila jača, Budućnost se sa Trešnjice uglavnom vraćala sa bodovima, jednim ili tri. Posljednji poraz “plavi” su doživjeli prije više od osam godina, u novembru 2008, kada je bilo 3:2 za domaćina
51 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost - Zeta, Foto: Zoran Đurić
Budućnost - Zeta, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.02.2017. 11:56h

Nekad je bio najveći derbi, pun rezultatske neizvjesnosti, tenzija na terenu i van njega, a danas utakmica sa jasno izraženom podjelom na favorita i autsajdera – Budućnost u srijedu (13) gostuje Zeti, od koje ima 17 bodova više na tabeli.

“Nedostaju mi utakmice kakve smo nekada igrali sa Zetom. To su mečevi o kojima se priča, iz kojih i igrači izlaze bolji i jači”, priznaje Nikola Vukčević, koji je bio akter tih velikih duela, na početku priče o crnogorskom klupskom fudbalu.

“Ali, nikada nije lako na Trešnjici, to je uvijek vruć teren, a čeka nas motivisan protivnik. Mi imamo naš cilj, želimo da ga ispunimo što brže budemo mogli, a to znači da idemo na pobjedu, ne samo protiv Zete”, ističe Vukčević.

I kada je Zeta bila jača, Budućnost se sa Trešnjice uglavnom vraćala sa bodovima, jednim ili tri.

Posljednji poraz “plavi” su doživjeli prije više od osam godina, u novembru 2008, kada je bilo 3:2 za domaćina.

“Od kada sam u Budućnosti govori da želimo da pobjeđujemo na svakom meču, da vodimo glavnu riječ u crnogorskom fudbalu. To smo uradili u jesenjem dijelu, vjerujem da ćemo nastaviti u istom ritmu. Odradili smo dobre pripreme, mislim da smo i tempirali formu, te da ćemo od prvog meča pokazati šta znamo”, rekao je trener Miodrag Vukotić.

Njegov tim je pripreme za drugi dio sezone odradila u Antaliji, igrala dobro i imala dobre rezultate na kontrolnim mečevima, pokazala da je priča o evropskoj Budućnosti ozbiljno shvaćena.

“Skoncentrisani smo na prvenstvo, nije još gotovo. Imamo 16 utakmica, a o pripremama za ono što nas čeka na ljeto govorićemo kada matematički obezbijedimo Evropu, a nadam se i titulu”, kazao je Vukotić.

I van terena je odrađen dobar posao, jer su ostali svi igrači, sa kojima je Budućnost stekla veliku prednost na tabeli, a dovedena su i dva pojačanja – Janko Simović i Darko Nikač.

“Svaki klub želi da ima što više kvalitetnih igrača, zadovoljan sam što su njih dvojica sa nama, jer smo već sarađivali, a siguran sam da će pojačati konkurenciju za prvi tim”, rekao je Vukotić.

Simović neće igrati na premijeri, jer je, kako je rekao Vukotić “nedovoljno spreman”.

Neće biti ni Pejakovića, a pod znakom pitanja je Radunović, koji nije trenirao tri dana zbog virusa.

Prihod od domaćih utakmica u humanitarne svrhe

Prihod od prodatih ulaznica sa svih utakmica koje će Budućnost do kraja sezone odigrati pod Goricom biće uplaćen u humanitarne svrhe, saopštio je direktor kluba Velibor Bošković.

Akcija počinje u nedjelju, kada u Podgoricu dolazi Sutjeska.

Budućnost je danas predstavila i sponzorski pul – kompanije “Lyoness”, “Bemax” i “M:tel”, te tehničkog sponzora firmu “Legea”.

Bonus video: