Debeljuškasti golman Satona jeo pitu tokom meča sa Arsenalom

Jedna kladionica je prije utakmice ponudila kvotu na to da će Šo, koji je težak 130 kilograma, pojesti pitu uživo u programu
1 komentar(a)
Vejn Šo, Foto: Reuters
Vejn Šo, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.02.2017. 10:16h

Rezervni golman engleskog petoligaša Saton junajteda Vejn Šou odbacio je danas spekulacije da je prekršio pravila o klađenju Fudbalskog saveza Engleske (FA) kada je tokom utakmice sa Arsenalom u FA kupu pojeo pitu.

Saton je sinoć na svom terenu izgubio od Arsenala sa 2:0, a korpulentni Šou je snimljen kako za vrijeme drugog poluvremena jede pitu. Trener Satona Pol Dosvel je prije toga izvršio sve tri izmjene i pitanje je da li bi Šou mogao da uđe u igru da je bilo potrebno.

Dosvel je britanskim medijima rekao da postupak rezervog golmana nije prikazao klub u najboljem svijetlu.

Jedna kladionica je prije utakmice ponudila kvotu na to da će Šo, koji je težak 130 kilograma, pojesti pitu uživo u programu, a Saton je pod lupom pošto je rezervni golman priznao da je znao za kvotu.

"Par momaka mi je prije utakmice pitalo o kvoti 8-1 za pitu. Rekao sam da ne znam, ali da nisam ništa jeo cijeli dan i da bih možda mogao kasnije nešto da pojedem. Poslije toga sam vidio kvotu i htio da se malo našalim. Obavili smo sve izmjene, a i gubili smo 0:2", rekao je Šou za Independet.

U britanskim medijima se vodi polemika da li je Šou prekršio pravila FA o klađenju, ali on je rekao da ni on ni njegovi saigrači nisu uplatili novac.

"Mislim da je par ljudi uplatilo, ali nama iz Saton junajteda nije dozvoljeno da se kladimo. Mislim da su neki prijatelji i par navijača uplatili novac, ali to je bila samo šala zbog njih", rekao je Šou.

Debeljuškasti golman Satona bio je zbog svojih "gabarita" bio u centru pažnje medija i fudbalske javnosti na Ostrvu uoči duela sa Arsenalom.

Bonus video: