Inter nije bio ovako dobar još od Murinja

Navijači "crno-plavih" se pitaju gdje bi bio njihov tim u ovom trenutku da je od starta sezone na klupi sjedio Strefano Pioli...
0 komentar(a)
Stefano Pioli Inter, Foto: Reuters
Stefano Pioli Inter, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.02.2017. 19:23h

Od Intera malo toga zavisi u nastavku sezone kada je u pitanju plasman u Ligu šampiona, pitaju se Roma i Napoli, ali navijači "crno-plavih" se pitaju - gdje bi bio njihov tim u ovom trenutku da je od starta sezone na klupi sjedio Strefano Pioli...

Dovođenje Franka de Bura samo dvije sedmice pred početak Serije A se ispostavilo kao greška, Holanđanin je smijenjen, a početkom decembra je stigao Pioli i ispostavilo se - oživio Interovu sezonu.

Činjenice govore da je ovo najbolji Inter od osvajanja "triplete" 2010. godine kada je trener bio Žoze Murinjo.

Inter nakon 25 kola ima 48 bodova, sedam manje nego što je imao u sezoni kada je Murinjo osvojio sve što je moglo da se osvoji.

Murinjo je te 2010. nakon 25 kola imao 55 bodova i bio je prvoplasirani, a potom su na klupi bili Leonardo (47, treće mjesto), Klaudio Ranijeri (36, sedma pozicija), Andrea Stramaćoni (43, peto mjesto), Valter Macari (50, peto mjesto) i Roberto Manćini, koji je u dvije sezone bio devetoplasirani i petoplasirani (35/45 bodova).

Pioli, dakle, juri Ligu šampiona, a trećeplasirani Napoli, koji je u zoni kvalifikacija, ima šest bodova više.

Od kada je bivši trener Lacija stigao na "Đuzepe Meacu" Inter je od mogućih 39 bodova upisao 31 - ima 10 pobjeda, dva poraza i remi u Seriji A.

Bonus video: