Nejmar mora na sud da odgovori gdje je nestalo 30 miliona eura

Transfer je zvanično iznosio 50 miliona eura, a u tužbi se navodi da je Barselona zapravo platila 33 miliona više, te da su taj novac podijelili čelnici Santosa i Nejmar, odnosno kompanija N, kojom upravlja njegov otac
0 komentar(a)
Nejmar, Foto: Marca.com
Nejmar, Foto: Marca.com
Ažurirano: 20.02.2017. 16:14h

Nejmar, Barselona i Santos moraće da se pojave na sudu i da odgovaraju na pitanja o prevari i korupciji prilkom transfera brazilskog napadača 2013. godine.

Zajedinčka žalba tri strane da se slučaj riješi mimo pravodusnih organa odbačena je danas, pa će španski Vrhovni sud zakazati suđenje u toku ove godine, pretpostavlja se u prvoj polovini.

Odbijene su i žalbe Nejmarove majke Nadin Gonsalveš, kao i porodićne kompanije N&N.

"Žabe Santosa, Barselona, Nejmara, njegove majke Nadin Gonsalveš i kompanije N&N da se odbace optužbe za prevaru i korupciju su odbijene. Na ovu odluku nema prava žalbe", navodi se u saopštenju suda.

"Slučaj Nejmar" je otvoren kada je brazilska kompanija DIS, koja je bila vlasnik prava na dio Nejmarovog transfera iz Santosa, podnijela tužbu navodeći da je prilikom njegovog prelaska iz Santosa u Barselonu prikazana lažna visina obeštećenja.

Transfer je zvanično iznosio 50 miliona eura, a u tužbi se navodi da je Barselona zapravo platila 33 miliona više, te da su taj novac podijelili čelnici Santosa i Nejmar, odnosno kompanija N&N, kojom upravlja njegov otac.

Tom prilikom je oštećen i španski budžet, jer Barselona, navodno, nije platila porez na 83, već na 50 miliona eura.

Bonus video: