Ako ode Sampaoli, na klupu će Liljo

Zanimljivo je da je sadašnji Sampaolijev pomoćnik trenersku karijeru počeo sa 17 godina, kada je preuzeo Amaros, klub iz svog sela u Baskiji. Već sa 20 je bio na klupi trećeligaša Tolose...
0 komentar(a)
Huan Manuel Liljo, Foto: Marca.com
Huan Manuel Liljo, Foto: Marca.com
Ažurirano: 20.02.2017. 13:50h

Horhe Sampaoli je oduševljavao sve dok je vodio Čile, sa kojim je osvojio i Kopa Ameriku, a pokazao je da može savršeno da se prilagodi i na evropski fudbal.

Njegova Sevilja je hit španskog fudbala ove sezone, pa ne čudi što ga mediji svakog dana „sele” sa „Sančes Pishuana”. Najčešće se pominje da bi temperamentni Argentinac mogao u Barselonu, da naslijedi Luisa Enrikea.

Čini se da se i Sevilja sprema za njegov odlazak, pa je, po pisanju „Marke”, već spremila plan B. Ako ode Sampaoli, zamijeniće ga njegov asistent, 51-godišnji Huan Manuel Liljo.

Baksijski stručnjak nije nepoznat španskoj javnosti, jer je na prelazu dva milenijuma vodio Salamanku, Ovijedo, Tenerife i Saragosu, a od 2008. do 2010. je vodio Real Sosijedad i Almeriju.

Bio je bez posla do decembra 2013. godine, kada je preuzeo Milionarios iz Bogote, ali je otpušten u septembru 2014.

Opet je pauzirao do oktobra 2015, a tada ga je Sampaoli pozvao da mu bude asistent u Čileu. Doveo ga je i u Sevilju, gdje bi mogao da ga naslijedi.

Zanimljivo je da je Liljo trenersku karijeru počeo sa 17 godina, kada je preuzeo Amaros, klub iz svog sela u Baskiji. Već sa 20 je bio na klupi trećeligaša Tolose...

Bonus video: