Fudbalska slava je laž - donosi zavist, licemjerje i lažna prijateljstva

"Uz pomoć Boga uspio sam u onome što volim, ali fudbal je jedno obično s.... Ma kakva slava, to je sve lažni život. Fudbal je van terena pun licemjera, zavisti i lažnih prijatelja", kazao je Alveš
4 komentar(a)
dani alveš, Foto: Reuters
dani alveš, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.02.2017. 10:10h

Dani Alveš, nekada as Sevilje i Barselone, sada Juventusa, u emotivnom intervjuu za španski "ABC" optužio je čelnike Barselone da su ga izigrali i priznao da ne uživa u životu vrhunskog fudbalera.

"Proveo sam toliko godina u Barseloni, a posljednje tri godine su do mene dolazile priče kako klub želi da me proda. Nikada mi niko nije ništa rekao u oči, a kako se bližio kraj ugovora tek tada mi se niko nije ni obratio. Ni da me pita šta mislim, želim li da ostanem, da li oni žele da me zadrže. Sjetili su se da postojim kada im je FIFA zabranila dovođenje igrača, ali bilo je kasno - ništa me nije moglo zadržati u klubu", rekao je Alveš, koji je na "Nou kampu" proveo osam sezona, prije nego što se prošlog ljeta preselio u Juventus, kao slobodan igrač.

Slava koju je stekao, trofeji koje je osvojio i novac koji je zaradio, ne ispunjavaju potpuno 33-godišnjeg fudbalera.

"Uz pomoć Boga uspio sam u onome što volim, ali fudbal je jedno obično s.... Ma kakva slava, to je sve lažni život. Fudbal je van terena pun licemjera, zavisti i lažnih prijatelja", kazao je Alveš.

Brazilac je kazao i da su mediji stvorili sukob između njega i Kristijana Ronalda...

"Nikad nisam rekao ništa ružno za njega, mediji su stvorili takvu sliku. Poštujem ga kao fudbalera, svi mi kažu da je veliki profesionalac. Poštujem ga i kao osobu, vidim da je posvećen otac svom sinu, da je pažljiv prema porodici, da uvažava majku, sestru... To rade veliki ljudi. Ne možemo da budemo prijatelji, ali mi je žao što je Ronaldo povjerovao u priče koje su mediji stvorili. Nismo se pozdravili nedavno u Cirihu, na dodjeli Fifinih nagrada. Volio bih da je drugačije", rekao je Alveš.

Bonus video: