Barselona sa penala u 90. minutu preživjela Leganes

Mesi svojim drugim golom na utakmici srušio tim kojem je ovo bila 13. uzastopna utakmica bez pobjede, a sedmi poraz u tom nizu
4 komentar(a)
Lionel Mesi, Foto: Reuters
Lionel Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.02.2017. 21:53h

Barselona je preživjela veliki strah, ali je iščupala pobjedu protiv Leganesa u 90. minutu.

Martin Mantovani je minut prije toga skrivio penal nad Nejmarom, a Mesi svojim drugim golom na utakmici srušio tim kojem je ovo bila 13. uzastopna utakmica bez pobjede, a sedmi poraz u tom nizu.

Mesi je već u 4. minutu načeo ekipu iz predgrađa Madrida i činilo se da će tim Luisa Enrikea lako slaviti, ali je očito da je ubjedljiv poraz od Pari Sen Žermena poremetio tim.

Leganes, koji se bori da izbjegne ispadanje u prvoj sezoni u Primeri u istoriji kluba, iskoristio je to i izjednačio u 71. minutu preko Unaija Lopesa, ali nije izdržao do kraja.

Debakl od Rome u Ligi Evrope i poraz na svom terenu od 4:0 kao da je upalio alarm u Viljarealu.

Reakcija u Primeri je bila na pravom nivou - "žuta podmornica" je savladala Sosijedad na "Anoeti" rezultatom 1:0 i prekinula seriju od tri utakmice bez pobjede u svim takmičenjima.

Jedini gol u San Sebastijanu postigao je vezista Samu Kastiljeho koji je pogodio u 94. minutu, pa se Viljareal učvrstio na šestom mjestu na tabeli Primere.

Tim iz predgrađa Valensije sada ima dva boda više od petoplasiranog Sosijedada...

Niz od tri meča bez trijumfa je prekinula i Valensija - na "Mestalji" je savladan Atletik Bilbao sa 2:0.

Nani je u 13. minutu donio prednost "slijepim miševima", a konačan rezultat je postavio Simone Zaza u finišu prvog poluvremena.

Bio je to prvi gol italijanskog napadača u dresu Valensije nakon što je stigao u januarskom prelaznom roku iz Juventusa (prvi dio sezone je odigrao na pozajmici u Vest Hemu).

Valensija je poslije ove pobjede na sedam bodova prednosti od ekipa koje su u zoni ispadanja.

Bonus video: