Majstor - dvije asistencije Jovetića za dva gola Sevilje protiv Eibara

Atletiko je upisao treću uzastopnu pobjedu i sada na četvrtom mjestu na tabeli ima 45 bodova
59 pregleda 38 komentar(a)
Jovetić i Vitolo, Foto: Twitter
Jovetić i Vitolo, Foto: Twitter
Ažurirano: 18.02.2017. 21:49h

Dvije majstorske asistencije Stevana Jovetića i precizne realizacije Sarabije i Vitola odvele su Sevilju do pobjede nad Eibarom (2:0) na "Sančes Pishuanu".

Crnogorski reprezentativac odigrao je svih 90 minuta u trijumfu kojim se Sevilja vratila na 2. poziciju uoči sjutrašnjeg duela Barselone sa Leganesom.

I ponovo pokazao je koliko je značajan za tim iz Andaluzije, koliko mu je prijao prelazak u Primeru. Bile su to asistencije u najefektnijem mogućem smislu - nakon Jovetićevih dodavanja, i Sarabia i Vitolo su sa po jednim dodirom proslijedili loptu u mrežu.

U 30. minutu, Jovetić se fintom oslobodio čuvara na lijevoj strani i perfektnim centaršutom pronašao Sarabiju na drugoj stativi, koji je neometan nogom pogodio rašlje - 1:0 za domaće.

U prvom minutu sudijske nadoknade Jovetić je krenuo sam na gol Eibara, mogao je i da šutira, ali je nesebično poslužio Vitola, koji je sam kao duh gađao donji ugao baskijskog gola - 2:0 za tim Horhea Sampaolija.

Imao je Jovetić i nekoliko polušansi da postigne gol, nije uspio, ali njegov učinak nakon sedam utakmica u dresu Sevilje (četiri puta je počeo, tri puta ušao sa klupe) djeluje jednako impresivno - tri gola i tri asistencije.

Garet Bejl se vratio na teren u velikom stilu - poslije 88 dana pauze zbog povrede, Velšanin se pojavio u timu na meču sa Espanjolom, i povratak obilježio golom.

Real je slavio 2:0, a Bejl potvrdio pobjedu pogotkom u 83. minutu.

Prethodno je Alvaro Morata u 33. donio prednost lideru.

Real ima četiri boda više i utakmicu manje od Barselone, koja sjutra dočekuje Leganjes.

Do 80. minuta se Atletiko mučio u Hihonu da protiv Spotinga dođe do rezultata koji je Madriđanima bio prijeko potreban zbog ostanka u borbi za titulu, ali i mjesta u Ligi šampiona.

A onda je na scenu stupio Kevin Gameiro, koji je sa tri gola, između 80. i 85. minuta, donio pobjedu "kolćonerosima" sa 4:1.

To je, ujedno, i najbrži het-trik u istoriji Primere.

Gameiro je u igru ušao u 62. minutu, umjesto Fernanda Toresa, zajedno sa Saulom (zamijenio Koreu), i potpuno je promijenio tok meča, u kojem se domaćin nadao da može do kojeg boda u borbi za opstanak.

Nakon prvog poluvremena bez golova, drugo je počelo odmah golom Janika Karaska, nakon 12 sekundi nastavka, ali je i Sporting vrlo brzo izjednačio, golom Alvareza u 49. minutu.

Srećom po goste, u 62. minutu je Ćolo Simeone u igru uveo Gameira...

Atletiko je upisao treću uzastopnu pobjedu i sada na četvrtom mjestu na tabeli ima 45 bodova, jedan manje od Sevilje, a tri od Barselone.

Sporting je poslije ovog poraza ostao na 18. mjestu i ima 16 bodova.

Primera (23. kolo)

Sevilja - Eibar 2:0

Sarabija 30, Jovetić 90+1.

Sporting Hihon - Atletiko Madrid 1:4

Alvarez 49 - Karasko 46, Gameiro 80, 81, 85.

Real Madrid - Espanjol 2:0

Morata 33, Bejl 83.

Deportivo La Korunja - Alaves 0:1

Garsija (penal) 68.

Petak

Granada - Betis 4:1

Nedjelja

Sosijedad - Viljareal (12)

Valensija - Atletik Bilbao (16.15)

Selta - Osasuna (18.30)

Barselona - Leganes (20.45)

Ponedjeljak

Malaga - Las Palmas (20.45)

Bonus video: