Trešnjica je spremna za nastavak sezone, a Zeta?

Prva utakmica na renoviranom terenu Trešnjice trebalo bi da bude direktno prenošena - Zeta će u prvom kolu nastavka prvenstva, u srijedu 22. februara, dočekati Budućnost pred upaljenim kamerama. Meč je zakazan za 13 sati.
101 pregleda 1 komentar(a)
Trešnjica, Foto: Danilo Mitrović
Trešnjica, Foto: Danilo Mitrović
Ažurirano: 16.02.2017. 12:18h

Renovirani teren stadiona na Trešnjici spreman je za nastavak šampionata. Nakon što su u prvom dijelu sezone „gostovali” i kada su nominalno bili domaćini, dočekivali rivale pod Goricom, u Tuzima, na Starom aerodromu, čak i u Petrovcu, Golubovčani će od naredne srijede, u derbiju protiv Budućnosti, konačno nazad na svoj stadion.

Teren na Trešnjici u međuvremenu je pretrpio totalnu rekonstrukciju. U radovima koji su počeli još juna prošle godine urađena je drenaža, postavljen busen, instalirani novi golovi, klupe za stručni štab i rezervne fudbalere...

Fudbaleri Zete su novu podlogu testirali juče, u prijateljskom meču protiv Dinama iz Vranja.

"Izgleda dobro, s obzirom na to da je iza nas period kada je bilo mnogo mraza. Biće perfektan uskoro kada krene vegetacija", objašnjava prisustvo nekoliko požutjelih travki generalni sekretar Zete Vlado Šišević.

"Klub je sve ovo uradio u koprodukciji sa Gradskom opštinom Golubovci i Fudbalskim savezom Crne Gore."

Trešnjica je, dakle, spremna za nastavak, je li spremna Zeta?

Izabranici Duška Vlaisavljevića savladali su juče Dinamo iz Vranja, srpskog drugoligaša, rezultatom 2:1, preokretom u drugom poluvremenu, golovima Kukuličića i Canića.

"Drugim dijelom utakmice sam zadovoljan, a prvim razočaran - kao da smo ušli prepotentno u utakmicu, što se osjetilo i u rezultatu. Nadam se da će to biti pouka kako ne treba da se igra", kazao je Vlaisavljević.

U odnosu na prvi dio prvenstva, Zeta je ostala bez dva standardna (važna) fudbalera - otišli su nekadašnji reprezentativac i najbolji strijelac Miloš Krkotić, kao i prvi napadač Šaleta Kordić. Takođe, nema više Brazilca Bruna i veziste iz Srbije Živkovića.

Balša Božović, koji danas treba da se priključi ekipi, zasada je jedini novi igrač. Zato je povratak na svoju Trešnjicu najveće „pojačanje” prvog crnogorskog šampiona.

"Imamo jedan od najmlađih timova u ligi", dodaje Vlaisavljević.

Konkretno u napadu, Zeta će se osloniti na tinejdžere - 16-godišnjeg Pavla Krstovića i njegovog brata Nenada, koji je trenutno sa kadetskom reprezentacijom.

Kako će sve to uticati na ambicije? Prije početka sezone, čak i po završetku jesenjeg dijela, kada je Vlaisavljević naslijedio Dejana Vukićevića na kormilu, najavljivan je napad na Evropu, može li to da se ostvari sa podmlađenim timom?

"Nalazimo se tri boda od Evrope, ali i tri boda od opasne zone, od ekipa koje idu u baraž. Zbog toga smo i na nekoj raskrsnici. Mnogo toga će zavisiti od starta. Pokušaćemo", bilo je jedino što je obećao Vlaisavljević.

Derbi protiv Budućnosti naredne srijede, uz TV prenos

Prva utakmica na renoviranom terenu Trešnjice trebalo bi da bude direktno prenošena - Zeta će u prvom kolu nastavka prvenstva, u srijedu 22. februara, dočekati Budućnost pred upaljenim kamerama.

Meč je zakazan za 13 sati.

Dan ranije igra se pet ostalih utakmica 18. kola Telekom 1. CFL, a parovi su Sutjeska - Dečić, Grbalj - Rudar, Mladost - Petrovac, Lovćen - Jedinstvo i Bokelj - Iskra.

Prvenstvo se nastavlja u ubrzanom ritmu, pa već narednog vikenda (25-26. februar) igra se druga rundu nastavka sezone. Parovi 19. kola su Lovćen - Grbalj, Jedinstvo - Mladost, Petrovac - Bokelj, Iskra - Zeta, Budućnost - Sutjeska, Dečić - Rudar.

Bonus video: