Arsenal u kolapsu, legende kluba traže Vengerovu ostavku

"Venger je taj koji donesi odluku, a vjerujem da je pravu spoznaju da treba da ide na kraju sezone dobio večeras", kazao je Martin Kion, nekadašnji defanzivac Arsenala
4 komentar(a)
Venger, Foto: Beta-AP
Venger, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 15.02.2017. 22:40h

Arsen Venger je večeras u Minhenu dostigao najnižu tačku za vrijeme svog 21-godišnjeg boravka na klupi Arsenala, kazao je nekadašnji defanzivac "tobdžija" Martin Kion.

Arsenal je potučen od Bajerna sa 5:1 i izgubio sve šanse da se plasira u četvrtfinale Lige šampiona.

"Venger izgleda kao ranjen čovjek, kao neko ko treba da se zaštiti od sebe samoga. On već 20 godina radi u Arsenalu i bio je veličanstven za ovaj klub. Međutim, sada je dostigao najnižu tačku. On je taj koji donesi odluku, a vjerujem da je pravu spoznaju da treba da ide na kraju sezone dobio večeras", kazao je Kion, nekadašnji engleski reprezentativac, koji je čak osam godina igrao za Arsenal pod Vengerom (od 1996. do 2004. godine).

U Kionovoj posljednjoj sezoni, Arsenal je osvojio za sada posljednju titulu prvaka Engleske. Od tada - punih 12 godina - traje sušni period, a navijači traže odlazak francuskog trenera.

"Da li osjećam da je ovo moja najniža tačka na klupi Arsenala? Ne vidim zašto je to sada važno. Svi smo razočarani, jer nije lako doživjeti ovakav poraz na ovakvom nivou, ali moramo da se oporavimo i fokusiramo na naredni meč", kazao je Venger nakon teškog poraza u Minhenu.

Još jedna klupska legenda, napadač Jan Rajt, prije nekoliko dana je tražio odlazak Arsena Vengera, opisavši ga kao čovjeka koji izgleda da se baš umorio od posla na klupi "tobdžija".

Bonus video: