Savićević: Poljska je najjača i favorit je u Podgorici

“Poljska je najjača i najbolja selekcija u grupi. Nažalost, mislim da je Poljska favorit u ovom meču, ali ja vjerujem u momke i ekipu, ukoliko svi budu zdravi možemo da napravimo rezultat”, kazao je predsjednik FSCG Dejan Savićević
0 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 15.02.2017. 16:38h

Narednog mjeseca, nastavljaju se kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u fudbalu, a u Podgoricu, 26. marta, stiže najjača ekipa u grupi E.

Poljska je i lider grupe, sa 10 bodova, nakon četiri meča, tri više od Crne Gore.

“Poljska je najjača i najbolja selekcija u grupi. Nažalost, mislim da je Poljska favorit u ovom meču, ali ja vjerujem u momke i ekipu, ukoliko svi budu zdravi možemo da napravimo rezultat”, kazao je predsjednik FSCG Dejan Savićević.

Treći put Crna Gora i Poljska odigraće zvaničnu utakmicu. Pobjednika u prethodna dva susreta nije bilo – u kvalifikacijama za Mundijal 2014. bilo je 2:2 u Podgorici, a 1:1 u Varšavi.

“Drugačija je situacija sada. Mi smo napravili smjenu generacija, a u ovom periodu godine mali broj igrača je u takmičarskom ritmu. Šteta što smo izgubili bodove u Jermeniji, nakon 2:0 na poluvremenu, ali u fudbalu i to može da se dogodi. Taj poraz nas je vratio korak unazad, ali ja i dalje vjerujem u reprezentaciju. Selektor je to dosta dobro ukomponovao i ja se nadam da ćemo na kraju izboriti baraž, za šta imamo realne šanse”, rekao je Savićević.

Predsjednik FSCG je potvrdio da bi protiv Poljske za Crnu Goru mogao da debituje Mirko Ivanić, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije, bivši igrač Vojvodine, a sada bjeloruskog BATE Borisova.

“Radimo na tome da on dobije naš pasoš do utakmice sa Poljskom i da selektor Tumbaković može da računa na njega”, rekao je Savićević.

Bonus video: