Mogu li "azuri" da sruše madridskog giganta?

Real je samo jednom izgubio u posljednje 33 evropske utakmice u Madridu, ali je u velikoj seriji i tim iz Napulja
75 pregleda 2 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.02.2017. 09:35h

Čak 18 utakmica zaredom Napoli nema poraz u svim takmičenjima.

Posljednji put je izgubio od Juventusa krajem oktobra u Seriji A, a ako bi kojim slučajem i večeras ostao neporažen u Madridu italijanski mediji bi imali sva prava da pišu o - velikom Napoliju!

Napolitanci nisu imali sreće u žrijebu za osminu finala, ali može se reći da je nije imao ni Real - tako je na redu okršaj aktuelnog prvaka Evrope i "nagazne mine" koja je decembarski žrijeb dočekala u dijelu povlašćenih ekipa.

"Ako mislite da se plašimo scene kakva je „Bernabeu”, budite sigurni da se varate", poručio je trener "azura" Mauricio Sari.

U seriji je i Real, u Ligi šampiona nije izgubio posljednjih 10 utakmica, još od aprilskog duela protiv Volfsburga u četvrtfinalu.

"Svi imamo iste želje pred prvi meč u nokaut fazi, a naša je da pobijedimo i nanesemo štetu protivniku. Znam da Napoli planira da pokuša da nama uradi isto, ali spremni smo na sve. Poštujem Napolitance, igraju veoma dobar fudbal, a po rezultatima se vidi i koliko je za tim bitan moj kolega Sari", rekao je Zinedin Zidan.

Real korača ka tituli u Primeri, a novinare je zanimalo da li je i ove godine opsesija "merengesa" trofej u Evropi.

"Mi uvijek mislimo na Ligu šampiona, ali rano je da sada, kada tek počinje nokaut faza, pričamo o tome da li možemo da je osvojimo", poručio je francuski trener i dodao da će i ovaj meč zbog povrede preskočiti Garet Bejl.

"Ovaj meč je došao prerano za njega", navodi Zizu.

Real je samo jednom poražen u posljednje 33 domaće evropske utakmice, a pobijedio ih je ukupno 28.

"Ako bismo gledali istoriju, jasno je šta je Real i šta predstavlja. Nismo, međutim, došli u Madrid da budemo impresionirani protivnikom, već da uradimo sve da ostvarimo dobar rezultat", jasan je Sari.

A u Minhenu će se sastati dobro poznati rivali - Bajern i Arsenal - tri puta su Bavarci (2005, 2013. i 2014 godine) bili kobni za „tobdžije” u osmini finala Lige šampiona...

"Ako želimo da nešto promijenimo ovog puta, onda moramo da zaboravimo sve prethodne duele sa Bajernom. Sa Bavarcima je uvijek isto, to je ekipa koja juri titulu prvaka Evrope i znate da vas čeka težak posao. Treba nam zaista fantastičan meč večeras", ističe Arsen Venger.

Francuz je najavio da će na golu od prvog minuta biti David Ospina, a engleski mediji procjenjuju da bi na klupi zbog slabih igara mogao da ostane Mesut Ozil.

"Naša filozofija je posjed lopte, da tako pokušamo da nadmudrimo rivala. Ali, oprez je obavezan, jer Arsenal ima veoma brze napadače. Veoma poštujem i Arsenal i Arsena Vengera", rekao je Karlo Anćeloti.

Pet godina zaredom Arsenal je Ligu šampiona završavao u osmini finala, a isto toliko godina je Bajern igrao makar četvrtfinale najelitnijeg evropskog takmičenja.

Engleskom premijerligašu u prilog ne ide ni to što je Bajern u seriji od 15 pobjeda u Ligi šampiona na "Alijanc areni".

Bonus video: