Gvardiola: Prednost Čelsija je prevelika

"Da bi se razlika smanjila, potrebno je da Čelsi gubi utakmice, a ja to iskreno ne očekujem"
0 komentar(a)
gvardiola, Foto: Reuters
gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.02.2017. 10:29h

Nakon dugo vremena, Mančester siti je na drugi na tabeli - sa osam bodova zaostatka za vodećim Čelsijem.

Mogu li "građani" da naprave i korak više, da se upuste u borbu za titulu, bilo je pitanje namijenjeno Pepu Gvardioli nakon pobjede u Bornmutu (2:0) u ponedjeljak veče.

"Bojim se da je prednost Čelsija prevelika", odgovorio je Katalonac.

Do kraja sezone ostalo je još 13 kola, u opticaju je 39 bodova, a Čelsi treba da igra još po jednom sa Mančester sitijem, Mančester junajtedom.

Pa ipak, Gvardiola je prilično pesimističan povodom šampionskih ambicija svog tima.

"Da bi se razlika smanjila, potrebno je da Čelsi gubi utakmice, a ja to iskreno ne očekujem. Evo, remizirali su protiv Barnlija, ali su opet odigrali dobru utakmicu. Mnogo su čvrsti i teško im je napraviti šansu".

Sa druge strane, da bi se razlika smanjila mi treba da pobijedimo sve utakmice, a to je takođe teško", iskren je Gvardiola.

Siti se, međutim, vratio u formu. Vezao je tri pobjede, ponovo po utakmici stvara na desetine šansi, a odbrana konačno djeluje stabilnija.

"Važno je da se usresredimo na našu igru. O tome smo pričali skoro mjesec dana - jedino je bitno da mislimo na sebe, na to kako da poboljšamo naše performanse. A moj osjećaj je da igramo bolje u posljednje vrijeme", kazao je Gvardiola.

Jedna pobjeda, ali i skok sa 5. na 2. mjesto na tabeli - konačno malo mira za Gvardiolu, uoči nokaut faze Lige šampiona i daljih borbi u Premijer ligi.

Bonus video: