Dinj: Moramo da pokažemo kvalitet protiv Pari Sen Žermena

Od 2013. godine Barselona je igrala šest utakmica protiv Pari Sen Žermena i pobijedila je tri puta, dok je pariski klub ostvario jednu pobjedu, 2014. godine
0 komentar(a)
Luka Dinj, Foto: Reuters
Luka Dinj, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.02.2017. 15:30h

Fudbaler Barselone Luka Dinj rekao je da će njegova ekipa morati da pokaže kvalitet protiv Pari Sen Žermena, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, koja se igra sjutra od 20.45 na “Parku prinčeva”.

To će biti treći put da te dvije ekipe igraju u nokaut fazi najelitnijeg evropskog takmičenja, a španski klub bio je uspješniji oba puta (2013, 2015).

Od 2013. godine Barselona je igrala šest utakmica protiv Pari Sen Žermena i pobijedila je tri puta, dok je pariski klub ostvario jednu pobjedu, 2014. godine.

“Oni imaju novog trenera, promijenili su mnoge stvari. Ne znam da li ćemo biti favoriti. Moraćemo da pokažemo kvalitet, kao i uvijek, i pokušaćemo da pobijedimo u obje utakmice”, rekao je Dinj za “Omnisport”.

Dinj će igrati protiv kluba u kojem je proveo dvije sezone, prije nego što je prošlog jula prešao u Barselonu. On je sa PSŽ-om osvojio osam trofeja, uključujući i dvije šampionske titule.

“Proveo sam dvije dobre godine u Pari Sen Žermenu, osvojio mnogo trofeja i biće posebno ponovo igrati tamo. Znam sve igrače, ne znam nove članove stručnog štaba, ali tamo sam proživio veoma dobre godine i još poznajem mnogo ljudi u klubu”, rekao je Dinj.

U ekipu Barselone vratiće se Rafinja, pošto se oporavio od povrede nosa.

U timu će biti i defanzivac Đerars Pike, koga je trener Luis Enrike odmorio u utakmici protiv Alavesa.

S druge strane, za Aleiša Vidala je sezona završena zbog povrede skočnog zgloba, a u timu neće biti ni povrijeđenih Arde Turana i Havijera Maskerana.

Takođe, u utorak od 20.45 igraće se i druga utakmica osmine finala Lige šampiona između Benfike i Borusije iz Dortmunda.

Portugalci će pokušati da se plasiraju u četvrtfinale treći put u posljednjih šest sezona.

Bonus video: