Kraj bajke – bunt protiv Ranijerija, smjenu traže prve zvijezde Lestera

Klan čine igrači, koji su pod Ranijerijevim vođstvom, od prosječnih ili ispodprosječnih fudbalera Premijer lige, došli do najveće scene, do engleske reprezentacije – Džejmi Vardi i Deni Drinkvoter
4 komentar(a)
Ranijeri, Foto: Beta-AP
Ranijeri, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 13.02.2017. 15:25h

U ovo vrijeme prošle godine, Lester je bio engleski i evropski hit, u maju proslavio senzacionalnu titulu u Premijer ligi, ali je, očigledno, zadržao manire „provincijskog kluba“.

Ne samo zbog rezultata ove sezone i činjenice da je na bod od zone ispadanja, a trenutno i glavni kandidat za selibdu u niži rang, već prije svega zbog toga što je drastičan pad urušio sve ono što je krasilo „lisice“ ne tako davno – harmoniju, prijateljstvo, hemiju...

Kako, naime, navode engleski mediji, u ekipi je stvoren klan uperen protiv Klaudija Ranijerija, klan koji želi njegovu smjenu, i koji će to zvanično zatražiti od vlasnika Višaja Šrivadanaprabe.

Klan čine igrači, koji su pod Ranijerijevim vođstvom, od prosječnih ili ispodprosječnih fudbalera Premijer lige, došli do najveće scene, do engleske reprezentacije – Džejmi Vardi i Deni Drinkvoter.

Sa njima u timu su i kapiten Ves Morgan, te Rijad Marez, još jedan od onih kome je Ranijerijevo povjerenje donijelo svjetsku slavu.

Njih četvorica su, tvrde mediji, odjednom postali nezadovoljni kako Italijan priprema i vodi ekipu, što pokazuju i “tihim buntom” na terenu.

“Ranijeri mora da skloni Vardija i Mareza, njihove igre nisu dostojne mjesta u prvom timu”, poručio je nekadašnji napadač Lestera Toni Koti. Ranijeri je, nakon posljednjeg poraza, od Svonsija, nagovijestio da će izvršiti promjene u timu, a mediji spekulišu da je Italijan upravo označio četvoricu buntovnika kao one koji već duže nisu na očekivanom nivou.

Ranijeri, s druge strane, ima podršku vlasnika, ali i navijača, koji smatraju da istorijska titula ne može da bude tek tako izbrisana, i da se Ranijerijev boravak u Lesteru, jednostavno, ne smije završiti – otkazom.

Lesteru, bez sumnje, predstoji teška borba za opstanak, a nakon serije od pet poraza, te golgeterskog posta u šampionatu, koji traje od 31. decembra prošle godine, „lisice“ su u zamci iz koje će se teško izvući.

Bonus video: