Magični Musa Dembele

Protiv Sent Džonstona je ušao sa klupe u 59. minutu i kompletirao het-trik već do 81, da bi prije dva dana protiv Invernesa opet vezao tri gola, ovog puta za 14 minuta
0 komentar(a)
Musa Dembele, Foto: Reuters
Musa Dembele, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.02.2017. 12:46h

Kada je ljetos stigao bez obeštećenja, zapravo samo za trening kompenzaciju koja je uplaćena Fulamu, znalo se da je Seltik dobio igrača koji bi mogao da bude sjajan.

Ali, vjerovatno niko nije mogao ni da pretpostavi da će za samo nekoliko mjeseci za njega Čelsi nuditi čak 40 miliona eura, a iz Glazgova stići jasno i glasno ne.

Uprava „bojsa“ je procijenila da Musa Dembele vrijedi više, makar 40 miliona funti, tj. 47 miliona eura, ali „plavci“ toliko nisu htjeli da ponude.

Neko drugi bi sigurno potonuo nakon što mu je propao transfer karijere, ali nije i 20-godišnji Francuz.

Nakon povratka iz Londona, gdje je posljednjeg dana prelaznog roka zvanično bio na pregledu koljena, mada ostvrski mediji sumnjaju da je čekao da se klubovi dogovore, Dembele je zablistao kao nikada ranije.

Protiv Sent Džonstona je ušao sa klupe u 59. minutu i kompletirao het-trik već do 81, da bi prije dva dana protiv Invernesa opet vezao tri gola, ovog puta za 14 minuta.

Frapantno djeluje podatak da je od posljednjih osam njegovih šuteva šest završilo u mreži, jedan je blokiran, a jednom je promašio.

Dembele, koji ima isto ime i prezime kao belgijski vezista iz Totenhema, dao je 12 golova u Premijer ligi Škotske (ima het-trik i protiv Rendžersa), devet u kupovima i pet u Ligi šampiona, između ostalih i dva u iznenađujućem remiju sa Mančester sitijem (3:3).

Fudbal je dobio novu zvijezdu, na ljeto će se na nju otimati najveći svjetski klubovi. A Seltik će samo brojati novac i biti srećan što je odbio 40 miliona eura...

Bonus video: