Konte: Počele su Murinjove igrice

Zanimljiv odgovor Italijana na konstataciju Portugalca da je Čelsi već šampion
1 komentar(a)
Antonio Konte, Foto: Reuters
Antonio Konte, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.02.2017. 10:09h

Antonio Konte zna da njegovi rivali ne odustaju i da mu spremaju različite zamke.

Jednu od njih pokušao je da mu postavi Žoze Murinjo, trener Mančester junajteda, tvrdnjom da će Čelsi sigurno osvojiti titulu, ali Italijan nije htio da se upliće u medijsko prepucavanje.

„Čuo sam šta je rekao, ali ne želim da uzvraćam drugim trenerima. Murinjo se igra, a ja imam dovoljno iskustva da razumijem o čemu se ovdje radi“, rekao je Konte poslije remija njegovog tima sa Barnlijem (1:1).

Ovim rezultatom, ali i pobhedama Arsenala i Liverpula, smanjena je razlika na vrhu Premijer lige, ali je ekipa sa „Stamford bridža“ i dalje ubjedljivo prva.

Ima deset bodova više od „tobždija“ i Totenhema, odnosno 11 od „redsa“, s tim što bi Mančester siti, ako večeras slavi u Bormutu, mogao da priđe na osam koraka zaostatka. Tu je i Murinjov junajted, koji kasni 12 bodova.

„Ako neko misli da je prvenstvo gotovo, onda ja mogu da mu kažem ono šta ja mislim - nije. Što se mene tiče, postoji šest ekipa sposobnih da osvoje titulu. Svašta je moguće do kraja. Moramo da nastavimo u ovom ritmu i da pokušamo da dolazimo do pobjeda na isti način na koji smo pokušavali protiv Barnlija“.

Čelsi za vikend gostuje Vulverhemptonu u osmini finala FA kup, a onda ga očekuje serija lakših mečeva u Premijer ligi (Svonsi, Votford i Kristal Palas kod kuće, Vest Hem i Stouk u gostima), sve do derbija sa Sitijem u Londonu, 1. aprila.

„U našem mentalitetu je da uvijek pobjeđujemo, ali morate da znate da ćete ponekad odigrati i težak meč. Ovaj sa Barnlijem je bio takav. Razočaran sam što smo uzeli samo bod, ali nisam razočaran posvećenošću i borbom“, zaključio je Konte.

Bonus video: