Dibala "zatamnio" kopačke dok čeka novi sponzorski ugovor

Do novog ugovora, Dibala će igrati sa kopačkama na kojima se ne vidi sponzorski logo...
213 pregleda 0 komentar(a)
Paulo Dibala, Foto: Reuters
Paulo Dibala, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.02.2017. 16:11h

Od 1. februara Paulo Dibala nema sponzoski ugovor za kopačke, jer je istekao ugovor sa Najkijem.

U isčekivanju da eventualno produži taj ugovor, ili, pak, nađe novog sponzora, Dibala je na dva posljednja meča Juventusa protiv Intera i Krotonea primijenio metod "stare škole" - crnom izolir trakom je pokrio površinu kopački u kojima je igrao ta dva meča!

Najk bi želio da produži ugovor sa zvijezdom Juventusa, ali su se u trku uključili i Adidas i Puma. Na kraju bi, pak, pobjedu u sponzorskom ugovoru mogao da odnese manje poznati brend, Under Armour, marka koja je već "jaka" u Sjedinjenim Američkim Državama (u ekspanziji je i u Evropi), koju je kreirao bivši igrač američkog fudbala Kevin Plank.

Pare od novog sponzorskog ugovora su važne, ali je za Dibalu važniji aspekt investicije u model kopački koji će nositi argentinski fudbaler, posebno u trenutku kada se sprema da sa Juventusom potpiše ugovor kao "top igrač", pa bi želio i pravog sponzora sportske opreme.

Italijanski mediji pišu da mu Najk i Adidas to ne mogu garantovati u ovom trenutku, dok bi sa Under Armour (koji je ušao u fudbal sa velikom investicijom u Totenhemu, u kojem ga godišnje sponzorstvo košta 10 miliona funti) situacija moga biti drugačija.

Under Armour je 2016. godinu završio rekordno u poslovnom smislu, jer je postao jedan od glavnih igrača na tržištu sportske opreme - u prošloj godini je imao uvećanje prihoda za 22 odsto, odnosno 4,8 milijardi dolara.

Pod ugovorom već ima zvijezdu američkog fudbala Toma Brejdija, tenisera Endija Mareja i NBA zvijezdu Stefa Karija. Ali, tek želi da u fudbalu nađe pravu zvijezdu, pa bi Dibala mogao da bude prava investicija.

Do novog ugovora, Dibala će igrati sa kopačkama na kojima se ne vidi sponzorski logo...

Slična stvar se dogodila i Polu Pogbi, dok je bio bez ugovora svaku utakmicu je nosio kopačke različitog sponzora, jednom Adidas, drugi put Najk. Na kraju je potpisao za Adidas, koji je, u međuvremenu, postao sponzor sportske opreme Juventusa.

Istina, Pogba je promijenio ekipu (otišao u Mančester junajted), a njemački gigant sportske opreme je, takođe, "pogurao" Pogbu da ide u Englesku, jer je Adidas uložio mnogo novca u Junajted, skoro milijardu eura za 10 godina.

Navijači Juventusa se nadaju da se sa Dibalom neće dogoditi isto...

Bonus video: