Jedna od legendi Intera ne radi u klubu

"Po završetku karijere sam počeo kao televizijski komentator, i kad počneš da radiš na televiziji, to te uvijek košta", kazao je Bargomi na pitanje da li je očekivao da u Interu dobije neku funkcionersku ulogu.
73 pregleda 3 komentar(a)
Đuzepe Bergomi, Foto: Pianetamilan.it
Đuzepe Bergomi, Foto: Pianetamilan.it
Ažurirano: 11.02.2017. 15:38h

Svakako nije jedini, ali je jedan od primjera kako ni uspješna igračka karijera u jednom klupu ne garantuje kasniji ostanak (u nekom drugom obliku) u istom - Đuzepe Bergomi, legendarni kapiten i odbrambeni igrač Intera danas nije dio kluba u kojem proveo čitavu igračku karijeru, punih 20 godina, od 1979. do 1999. godine.

"Po završetku karijere sam počeo kao televizijski komentator, i kad počneš da radiš na televiziji, to te uvijek košta", kazao je B4rgomi na pitanje da li je očekivao da u Interu dobije neku funkcionersku ulogu.

"Istina, jedini koji me želio da me vrati u klub bio je dobri, stari Faketi. Ali, on danas više nije među živima", dodaje Bergomi.

Bergomi je jedan od najboljih odbrambenih italijanskih igrača svih vremena. Sa Interom je osvojio titulu (1999), Kup Italije (1982), Super kup Italije (1989) i tri Kupa UEFA (1991, 1994, 1998).

Po broju nastupa (756), drugi je na vječitoj listi Intera, iza Havijera Zanetija, ali prvi kada su nastupi u Kupu Italije (119) i Kupu UEFA (96) u pitanju.

Zbog svega toga je, možda, očekivao da će Inter povući "dvojku" koju je nosio dvije decenije.

"U početku mi je bilo malo krivo, ne krijem. Ali, onda sam razmislio i shvatio da je to u redu.Brojevi od 1 do 11 ne bi trebalo nikada da se povlače, jer, ako se gleda nostalgično, predstavljaju sve uloge u timu. Faketi i Zaneti su bili pravi izuzeci za dvije izuzetne osobe u Interu. Ja sam srećan što će "moju dvojku" i drugi igrači nositi", rekao je Bergomi.

Bergomi je prošle godine uvršten u Kuću slavnih italijanskog fubala.

"Ne želim da budem pretenciozan,ali sam to očekivao. Ili sam se barem nadao da će da se dogodi, prije ili kasnije. Makar zbog toga što sam imao sreću da nastupim na četiri SP. Prija biti u društvu velikih fudbalera kao što su Maradona, Falkao, Rosi, Tardeli, Antonjoli...To je kruna karijere", istakao je Bergomi koji je sa Italijom bio prvak svijeta 1982. godine u Španiji, a upisao je 81 nastup u dresu "azura".

Bonus video: