Povratak Liverpula - dva "uboda" Manea presudila Totenhemu

Kako i dolikuje velikim klubovima, Liverpul je prevazišao krizu u derbiju - "redsi" su srušili Totenhem, sa dva rana gola Sadija Manea, u 16. i 18. minutu.
64 pregleda 0 komentar(a)
Mane, Foto: Reuters
Mane, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.02.2017. 19:35h

Trebalo je da prođe više od 40 dana, pa da Liverpul ostvari prvu pobjedu u Premijer ligi u 2017. godini.

Kako i dolikuje velikim klubovima, kriza je prevaziđena u derbiju - "redsi" su srušili Totenhem, sa dva rana gola Sadija Manea, u razmaku od samo 138 sekundi (16. i 18. minut).

To je tek druga pobjeda tima Jirgena Klopa u ovoj godini u svim takmičenjima, na čak deset utakmica, dok je Totenhem poražen prvi put od 11. decembra prošle godine, i poraza od Mančester junajteda na Old trafordu.

Ako je trka za titulu gotovo odlučena (Čelsi sjutra na gostovanju Barnliju ima šansu da ode na plus 11), onda je borba za preostala tri mjesta koja vode u Ligu šampiona paklena - Totenhem i Arsenal imaju 50, Mančester siti (uz meč manje) 49, a Mančester junajted 48 bodova.

"Kontrolisali smo utakmicu od početka do kraja. Zaslužili smo pobjedu. Ovo je mnogo značajno, jer smo imali nekoliko vrlo teških nedjelja, ali to se dešava u fudbalu", kazao je Mane, koji je potvrdio zašto je Klop prije deset dana slao avion po njega kako bi ga što prije vratio sa Kupa Afričkih nacija.

Senegalac je u 16. minutu pobjegao odbrani Totenhema i lagano prebacio Uga Ljorisa. Dva minuta kasnije pogriješio je Dajer, francuski golman odbranio udarce Lalane i Firmina, ali je Mane zakucao loptu u mrežu sa peterca.

Ливерпуль - Тоттенхэм 2:0. Обзор матча. Англия. Премьер-лига 2016/17. 25 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Prava opsada gola "sparsa" viđena je u prvih pola sata. Jedinu veliku šansu za goste imao je Son u 26. minutu, ali je Liverpul danas imao i dobrog golman - Minjole je odbranio nogom i, ispostavilo se, trasirao svom timu put ka pobjedi. Jer, Totenhem do kraja nije imao ni približno dobru šansu.

Junajted nastavio impresivan niz, Arsenal na kontroverzan način slomio otpor Hala

Junajted je savladao Votford 2:0, pa je produžio seriju bez poraza u šampionatu na 16 mečeva, a ovo je bila deveta pobjeda u tom nizu.

"To je sjajna serija, a bila bi perfektna da imamo dva ili tri remija manje na našem terenu", kazao je Žoze Murinjo, čiji je tim nakon duže vremena došao na samo bod od Lige šampiona.

Huan Mata i Antoni Marsijal presudili su gostima iz Londona. Francuski napadač bio je igrač utakmice - asistirao je kod prvog i postigao drugi gol.

Манчестер Юнайтед - Уотфорд 2:0. Обзор матча. Англия. Премьер-лига 2016/17. 25 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

"Marsijal je zaslužio šansu. Zašto? Jer se u minule dvije sedmice ponašao na način na koji mi se jako sviđa - ćutao je i radio", dodao je Portugalac.

"Utakmica je bila fantastična, naročito u prvom poluvremenu. Navijači su nas nosili do prvog gola. Ostvarili smo vrlo značajnu pobjedu, jer Votford je neugodan tim".

Murinjo je, na kraju, priznao zašto ide da uživa u gledanju meča Liverpul - Totenhem:

"Neko će sigurno izgubiti bodove".

Junajted je današnjoj pobjedom ispisao istoriju - postao je prva ekipa u istoriji Premijer lige sa 2.000 sakupljenih bodova. Računa se period od 1992. godine.

Arsenal je upisao planirana tri boda kod kuće, pobijedio je Hal 2:0, u veoma kontroverznom meču.

Čovjek odluke bio je Čileanac Aleksis Sančes, dvostruki strijelac.

Njegov prvi gol izazvao je izazvaće velike polemike, jer ga je postigao rukom.

Šutirao je sa oko dva metra od linije, lopta je pogodila golmana Jakupovića, odbila se u ruku Sančesa, I na kraju završila u mreži. Uzalud su bili protesti gostiju, sudija Klatenburg je priznao pogodak.

“Klatenburg nam se izvinio na poluvremenu. Rekao je da nije bio 100 odsto siguran šta se dogodilo. Lijepo od njega, jedan je od rijetkih sudija koji priznaje grešku, mada to ne mijenja mnogo u ovom slučaju”, kazao je defanzivac Hala Endrju Robertson, nakon utakmice.

Druga kontroverzna situacija dogodila se sredinom drugog poluvremena, kada je Gibs kao posljednji igrač odbrane oborio Markovića, ali je Klatenburg pokazao samo žuti karton igraču Arsenala.

Tačku na meč domaćin je stavio pogotkom Sančesa iz penala. Poslije totalne ofanzive Hala, koji je pokušavao da izjednači, u kontranadapu je Čileanac na drugoj stativi pronašao Pereza, Španac je šutirao glavom, ali je Klukas igrao rukom na gol liniji.

Sudija je pokazao na bijelu tačku, Klukasu put u svlačionicu, a Sančes je bio siguran egzekutor, postigavši osmi gol na posljednjih šest utakmica.

I "tobdžije" su sredinom prvog poluvremena oštećene i za penal, jer Klatenburg i njegovi pomoćnici nijesu signalizirali igranje rukom Klukasa.

Арсенал - Халл Сити 2:0. Обзор матча. Англия. Премьер-лига 2016/17. 25 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Arsenal je, tako, upisao pobjedu nakon dva poraza (Votford i Čelsi), i izjednačio se sa gradskim rivalom Totenhemom na diobi druge pozicije, devet bodova iza lidera Čelsija, ali sa mečom više od konkurenata.

Hal je ostao u zoni ispadanja sa bodom iza Lestera i Svonsija, koji se nalaze odmah iznad "crte".

Uzbudljiv meč odigrali su Vest Hem i Vest Bromvič Albion.

Gosti su vodili od od šestog do 63. minuta, kada je izjednačio Feguli.

Lansini je tri minuta prije kraja preokrenuo, da bi u četvrtom minutu nadoknade Evans "oduzeo" dva boda timu Slavena Bilića.

Sautempton je deklasirao Sanderlend u gostima, uz dva gola Manola Gabjadinija - Italijan je na prva dva meča u Premijer ligi postigao tri pogotka.

Premijer liga (25. kolo)

Liverpul – Totenhem 2:0

Mane 16, 18.

Mančester junajted – Votford 2:0

Mata 32, Marsijal 60.

Midlzbro – Everton 0:0

Stouk – Kristal Palas 1:0

Alen 67.

Sanderlend – Sautempton 0:4

Gabjadini 30, 45+1, Denajer 89, Long 90+2.

Vest Hem – Vest Bromvič 2:2

Feguli 63, Lansini 87. - Šadli 6, Evans 90+4.

Arsenal – Hal 2:0

Sančes 33, 90+3 (penal)

Nedjelja

Barnli – Čelsi (14.30)

Svonsi – Lester (17)

Ponedjeljak

Bornmut – Mančester siti (21)

Bonus video: