Kako danas izgleda golman koji je postigao 67 golova u karijeri?

Teško je zaboraviti paragvajskog golmana, makar za one nešto starije. Danas ima 51 godinu, i teško ga je prepoznati, u fizičkom smislu. Jer je dobro "otežao", što se vidi na slici koja kruži društvenim mrežama, i koja potvrđuje višak kilograma...
118 pregleda 0 komentar(a)
Hoze Luisa Čilavert, Foto: Facebook
Hoze Luisa Čilavert, Foto: Facebook
Ažurirano: 11.02.2017. 11:16h

Da li se sjećate Hoze Luisa Čilaverta? Golmana-strijelca, specijaliste za slobodne udarce i penale, zahvaljujući čemu je postigao nevjerovatnih 67 golova u 20-godišnjoj karijeri. Jedini golman koji je postigao het-trik na jednom meču...

Teško je zaboraviti paragvajskog golmana, makar za one nešto starije. Danas ima 51 godinu, i teško ga je prepoznati, u fizičkom smislu. Jer je dobro "otežao", što se vidi na slici koja kruži društvenim mrežama, i koja potvrđuje višak kilograma, i to ne mali...

Čilavert je završio karijeru 2004. godine u Velez Sarsfildu, za koji je igrao i od 1991. do 2001. i između ostalog 1994. godine osvojio Kopu Libertadores i Interkontinentalni kup.

Bio je jedan od najekcentričnijih fudbalskih ličnosti 80-ih i 90-ih godina.

Osim njegovih "slobodnjaka", u sjećanju ostaju i njegove svađe na terenu sa saigračima i protivnicima, zbog čega je i dobio nadimak "Buldog".

Ostaće zapisano i njegovo rivalstvo sa Maradonom.

"Kada neko ima novca, okreće glavu na drugu stranu, i zaboravlja na one kojima treba pomoći", rekao je Čilavert prije nekoliko godina Maradoni.

Čilavert je karijeru počeo u Sportivu Luguenju, a igrao je još i za paragvajski Gvarani, arrgentinski San Lorenco, špansku Saragosu, francuski Strazbur i urugvajski Penjarol.

Za reprezentaciju Paragvaja postigao je osam golova na 74 meča.

Između ostalog, 1996. godine je bio najbolji igrač Južne Amerike, a bio je i u idealnom timu na Svjetskom prvenstvu 1998. godine.

Bonus video: