Tomić pred susret sa prijateljima: Maribor je na evropskom nivou

Fudbaleri Budućnosti će sjutra u Beleku igrati prijateljski meč sa Mariborom, klubom u kome je pomoćni trener "plavih" Vladan Tomić stažirao za Uefinu Pro licencu.
106 pregleda 0 komentar(a)
Vladan Tomić Zlatko Zahovič, Foto: Lična arhiva
Vladan Tomić Zlatko Zahovič, Foto: Lična arhiva
Ažurirano: 10.02.2017. 21:23h

Sjutrašnja utakmica sa Mariborom u Beleku imaće poseban značaj za pomoćnog trenera Budućnosti Vladana Tomića.

On je, u sklopu stažiranja za UEFA Pro licencu, proveo dvadeset dana u Mariboru, stekao mnogo iskustva što se tiče fudbala, a i dosta prijatelja.

"Zlatko Zahovič je ostavio poseban utisak na mene. Bio je odličan fudbaler, a danas je isto tako uspješan sportski radnik. Napravio je čudo u Mariboru, klub je na evropskom nivou. Tokom boravka u Mariboru ljudi su se potrudili da imam sve na raspolaganju. Veliku zahvalnost dugujem i direktoru Bojanu Banu, kao i Željku Latinu, koordinatoru PR službe."

Maribor je u pravom smislu evropski klub.

„Štajerski ponos“, kako ga nazivaju, redovan je učesnik evropskih takmičenja, a i redovan gost u Antaliji, odnosno elitnom dijelu Beleku.

"Ništa ne prepuštaju slučaju, svaka sitnica je detaljno isplanirana. Svaki trening se snima sa nekoliko kamera i dronom, igrači su na konstantnim ispitivanjima i mjeri im se svaki parametar bitan za igru i fudbalsko napredovanje. Dosta ulažu, ali im se mnogo više vraće. Njihove mlađe selekcije su okosnica svih slovenačkih reprezentativnih selekcija, daleko su u tom segmentu ispred ostalih u zemlji" – nastavlja Tomić.

Biće to odlična provjera za fudbalere Budućnosti, koji su i u Antaliji pokazali da mogu da se nose sa inostranim timovima.

"Meč sa Mariborom biće sigurno najjača provjera. Budućnost je dokazala da je stvoren model po kome treba da ide klub kako bi dostigli nivo koji Budućnost zaslužuje. Treba ići postepeno, ne treba odmah stremiti najvišim ciljevima. Maribor je to usvojio i rezultati su očigledni."

Uprkos poznatim stvarima koje nisu vezane za fudbal, Antalija je i ove zime okupila evropsku i azijsku fudbalsku elitu. Stručni štab Budućnosti na čelu sa Miodragom Vukotićem je jučerašnji slobodan dan iskoristio kako bi prisustovao utakmicama Dinamo Moskva – Olimpija i Dinamo Zagreb – Ludogorec.

Utakmica sa Mariborom počinje u subotu u 17 sati po turskom, odnosno u 15 po našem vremenu.

Bonus video: