Konte: Junajted je i dalje pravi kandidat za titulu

Junajted je već 15 kola bez poraza, ali je u toj seriji upisao čak sedam remija, uključujući tri na posljednje četiri utakmice.
1 komentar(a)
Antonio Konte, Foto: Reuters
Antonio Konte, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.02.2017. 19:20h

Mančester junajted je šesti na tabeli, ima 14 bodova manje od vodećeg Čelsija, ali je i dalje ozbiljan kandidat za titulu.

Tako smatra trener lidera - Antonio Konte, vjerujući da je trka za šampionki tron u Premijer ligi daleko od odlučene.

Junajted je već 15 kola bez poraza, ali je u toj seriji upisao čak sedam remija, uključujući tri na posljednje četiri utakmice.

"Iskreno, ovdje je šest timova koji su veoma jaki i koji mogu da se bore za titulu. Mančester junajted je među njima, ima fenomenalan tim", kazao je Konte.

Do kraja sezone je 14 kola, a vodeći Čelsi ima devet bodova više od Totenhema, deset od Mančester sitija, 12 od Arsenala, 13 od Liverpula i 14 od Mančester junajteda.

"Imamo devet bodova prednosti, ali ako budemo razmišljali u stilu da smo veoma blizu titule, napravićemo veliku grešku. Pet timova gleda kako da nas uhvati i moramo da budemo budni do kraja", dodao je Italijan.

Čelsi sjutra, u 25. kolu Premijer lige, gostuju Barnliju.

Konte očekuje "komplikovanu utakmicu", a objasnio je i zašto:

"Barnli je treći na tabeli ako se računaju utakmice na domaćem terenu. Čelsi je prvi, Totenhem drugi, a Barnli treći. Moramo da budemo na velikom oprezu, spremamo se za tešku utakmicu".

Derbi kola igraju drugoplasirani i petoplasirani - Liverpul na "Enfild roudu" dočekuje" Totenhem. Mančester siti u ponedjeljak gostuje Bornmutu, Arsenal u subotu dočekuje Hal, a Mančester junajted ekipu Votforda (subota).

Bonus video: