Figo: Prešao sam u Real, jer me nisu dovoljno cijenili u Barsi

0 komentar(a)
Luis Figo, Foto: Reuters
Luis Figo, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.02.2017. 17:42h

Malo šta je narušilo krhke odnose Reala i Barselone koliko transfer Luisa Figa iz Katalonije u špansku prijestonicu u julu 2000.

Šta o tome misle, navijači "blau grane" pokazali su u El klasiku u oktobru iste godine, kada su portugalskog reprezentativca dočekali sa natpisima "Judo", "Izdajniče", "Plaćeniče" i horom zvižduka.

Mržnja nije izbledjela ni dvije godine kasnije - ostala je simbolična scena gađanja Figa svinjskom glavom?!

Mirne glave, deceniju i po nakon tih dešavanja, dobitnik Zlatne lopte za 2000. je u razgovoru za zvanični sajt španske Primere pričao o razlozima prelaska u Real.

"Osjećao sam da nisam 100 odsto cijenjen u Barseloni. Ne od strane navijača, već od ljudi koji vode klub, iako sam imao brojne druge ponude. Zbog toga sam odlučio da odem."

Figo kaže da je dugo oklijevao, i vagao ponudu iz Madrida.

"Nisu bili u pitanju samo sportski i finansijski razlozi. Na kraju sam prihvatio da pređem u Real i nije bilo povratka nazad."

Nije pogriješio - sa Realom je osvojio dvije titule španskog prvaka i Ligu šampiona (2002).

Zanimljivo je da je Figo bio saigrač sa sadašnjim trenerima Reala i Barselone.

"Realu ide bolje nego ikad. To je klub u kome je teško raditi, jer se uvijek traži i rezultati i napredovanje" - pohvalio je Figo Zinedina Zidana.

"Luis Enrike obavlja odličan posao u Barsi. Osvojio je mnogo trofeja i ostavio lični pečat. Iako je u protivničkom klubu, želim mu sve najbolje."

Bonus video: