Da li će Montela nadmašiti Mihajlovića?

Milan je u posljednjih sedam mečeva pobijedio samo jednom u Seriji A
0 komentar(a)
Vinćenco Montela, Foto: Reuters
Vinćenco Montela, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.02.2017. 09:50h

Milan večeras igra sa Bolonjom u odloženoj utakmici Serije A, a italijanski mediji već sedmicama pričaju o krizi u Gradu mode.

Krizi koja je više rezultatska, jer je utisak da "rosoneri" uopšte ne igraju toliko slabo, ali činjenica je da su od početka u 2017. od ekipe koja se bori za Ligu šampiona stigli do toga da je pitanje da li će uopšte obezbijediti Evropu.

Milan je u posljednjih sedam mečeva pobijedio samo jednom u Seriji A (i to Kaljari kod kuće) i kasni 11 bodova, uz utakmicu manje, za Napolijem koji je u zoni kvalifikacija za Ligu šampiona.

Mediji na Apeninima su sada počeli da upoređuju trenere koji su prethodnih godina prošli kroz Milan i došli do podatka da će Vinćenco Montela, ako večeras ne pobijedi Bolonju u gostima, imati gore "prolazno vrijeme" poslije prva 23 kola od tima koji je prošle godine vodio Siniša MIhajlović.

Masimilijano Alegri je u sezoni 2012/13. imao 40 bodova poslije 23 utakmice u ligi, potom je sezonu kasnije, koju je kasnije završio Klarens Sedorf, Milan sakupio 29.

Filipo Inzagi je u sezoni 2014/15. imao 30, a godinu kasnije Mihajlović 39...

Montela, dakle, ima šansu da preskoči sadašnjeg trenera Torina, ali i da se se izjednači sa Alegrijem.

Bonus video: