Navijači Peskare zapalili dva automobila predsjedniku kluba

"Neću ostaviti Peskaru onome ko će bankrotirati za šest mjeseci", rekao je Sebastijani
0 komentar(a)
Danijele Sebastijani i Masimo Odo, Foto: Gazzetta.it
Danijele Sebastijani i Masimo Odo, Foto: Gazzetta.it
Ažurirano: 08.02.2017. 09:20h

Predsjednik Peskare Danijele Sebastijani odlučio je da napusti klub na kraju sezone, pošto su zapaljena dva njegova automobila.

Peskara je u nedelju izgubila od Lacija sa 6:2 u Seriji A, a prva istraga je pokazala da je požar podmetnut i policija je pregledala snimke sigurnosnih kamera i utvrđuje šta se dogodilo i ko je učestvovao i incidentu.

"Bijesan sam, na kraju sezone napuštam klub", rekao je Sebastijani za italijanske medije.

Poslije 20 kola Peskara je posljednja na tabeli Serije A sa samo jednom pobjedom, koja joj je dodijeljena za zelenim stolom zbog administrativnog proputa Sasuola.

Peskara ima devet bodova i nalazi se na 12 bodova od zone opstanka.

Sebastijanija su podržali gradonačelnik i čelnici italijanske lige, a predsjednik Fudbalskog saveza Italije Karlo Tavekjo ga je pozvao čim je čuo za incident.

"U ime cijelog italijanskog fudbala želim da iskažem potpunu solidarnost sa tobom", rekao je Tavekjo u telefonskom razgovoru sa predsjednikom Peskare.

U Peskari su porasle tenzije prije Božića, kada je grupa najvatrenijih navijača prekinula privatnu žurku fudbalera.

Navijači su protestovali ispred stadiona Peskare poslije poraza od Lacija.

"To se dešava već duže. Nažalost, tako je u fudbalu, kada nema rezultata, uvijek su krivi oni koji vode klub. S jedne strane, ispravno je preuzeti odgovornost, ali potpuno je druga stvar kako smo stigli tu gdje jesmo. Pošto sam emotivno vezan za Peskaru, ostaviću je samo onome ko je bolji od mene. Ako bih morao da je ostavim u rukama prevaranata, ponovo bih razmislio...", istakao je Sebastijani.

"Neću ostaviti Peskaru onome ko će bankrotirati za šest mjeseci", dodao je on.

Bonus video: