Barsa srećnija, Atletiko promašio finale

Gosti su promašili penal i nekoliko velikih šansi da naprave iznenađenje, a poništen im je i čist gol
5 komentar(a)
Savić Mesi, Foto: Reuters
Savić Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.02.2017. 22:10h

Sjajan meč na "Nou kampu" u revanšu polufinala Kupa Španije završen je slavljem Barselone, kojoj je remi 1:1 sa Atletikom bio dovoljan za prolaz u finale, nakon pobjede u Madridu prošle sedmice (2:1).

Moglo je, međutim, da bude drugačije, nije prošao bolji, već srećniji tim - gosti su promašili penal i nekoliko velikih šansi da naprave iznenađenje, a poništen im je i čist gol.

Atletiko je u prvom poluvemenu mogao da dostigne zaostatak, zicer je imao Karasko, a Barsa "preživjela" mnogo opasnih napada gostiju.

Katalonci su kaznili promašaje u 43. minutu, kada je Mesijev šut odbranio Moja, a Luis Suares sve pratio i proslijedio loptu u mrežu.

Izgledalo je da je sve gotovo, ali Atletiko je, po ko zna koji put, pokazao kakav karakter ima.

"Kolćonerosi" su vjerovali do kraja, a kada su u 57. minutu stekli prednost igrača više (dva žuta kartona dobio je Serđi Roberto), dobili su još veću nadu u preokret.

Samo dva minuta kasnije izjednačenje je spriječio pomoćni sudija, koji je podigao ofsajd, iako je Grizman bio u regularnoj poziciji, iz koje je poslao loptu u donji lijevi ugao.

U 69. minutu, i Atletiko je, međutim, ostao sa desetoricom, jer je Karasko dobio drugi žuti karton.

U igri 10 na 10 bolje se snašao Simeoneov tim, koji je u posljednjih 20 minuta napravio veliki pritisak pred golom Barselone.

Pritisak je dao rezultat u 79. minutu, kada je Pike zakačio Gameira u svom šesnaestercu, a sudija Mansano pokazao na penal.

Grizman je promašio prethodna tri šuta sa bijele tačke, Gameiro preuzeo odgovornost i - poslao loptu preko prečke.

Ni to nije obeshrabrilo goste, koji su, napokon, u 83. minutu pogodili gol - Gameiro je bio strijelac, nakon maestralne asistencije Grizmana.,

Do kraja se Barsa branila i ostala i bez Suaresa, koji je isključen, takođe, zbog drugog kartona.

Барселона - Атлетико 1:1. Обзор матча. Кубок Испании 2016/17. 1/2 финала. 2-й матч. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Imali su gosti nekoliko opasnih situacija pred golom, ali ne i opipljivih šansi - Barsa ide u finale, šesti put u posljednjih sedam godina, a četvrtu godinu zaredom.

Vjerovatno je čeka i trofej, jer se u posljednjoj utakmici Kupa čeka bolji iz duela Alaves - Selta (prvi meč završen je 0:0).

Atletiko, s druge strane, može da žali zbog propuštenih šansi da prekine niz od 17 mečeva bez pobjede na "Nou kampu" - ovo je bio šesti remi, uz 11 poraza, i gol razliku 13:41.

Bonus video: