Džalhanoglu se odriče plate i bonusa u Bajeru

On je suspendovan zato što je 2011. godine prekršio pravila ugovora, pošto je kao fudbaler mlade ekipe Karlsruea uzeo 100 hiljada eura od Trabzonspora za dogovor o transferu u taj turski klub
0 komentar(a)
Hakan Džalhanoglu, Foto: Reuters
Hakan Džalhanoglu, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.02.2017. 18:26h

Vezista Bajera iz Leverkuzena Hakan Džalhanoglu odrekao se plate i bonusa za vrijeme četvoromjesečne suspenzije koju mu je izrekla Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) zbog kršenja ugovora.

On je suspendovan zato što je 2011. godine prekršio pravila ugovora, pošto je kao fudbaler mlade ekipe Karlsruea uzeo 100 hiljada eura od Trabzonspora za dogovor o transferu u taj turski klub.

Kasnije se predomislio i produžio ugovor sa Karlsrueom, a 2013. godine prešao je u Hamburger.

Godinu kasnije potpisao je za Bajer.

"Bajer nema ništa sa događajima iz tog perioda. Ali, klub je žestoko pogodila kazna u sportskom i finansijskom smislu. Zbog toga ne želim da nanosim štetu", naveo je 22-godišnji Džalhanoglu u saopštenju.

Turski fudbaler se žalio Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani, koji je prošle sedmice odbio žalbu i odredio da Džalhanoglu mora da plati 100 hiljada kompenzacije Trabzonsporu.

Uprava Bajera je ljuta, pošto će njen igrač propustiti ostatak sezone u Bundesligi i predstojeće utakmice osmine finala Lige šampiona protiv Atletiko Madrida.

"Iako Bajer nema ništa sa tim, mi smo žestoko kažnjeni. Sada će nam tokom odlučujućeg dijela sezone nedostajati veoma važan igrač", rekao je sportski direktor Bajera Rudi Feler.

Bonus video: