Rastanak Petrovića sa Den Hagom

"Sve strane dijele mišljenje da je potrebna promjena kako bi se ispunio prevashodni cilj, opstanak u Erediviziji", saopšteno je iz Den Haga.
53 pregleda 0 komentar(a)
Željko Petrović, Foto: Telegraaf.nl
Željko Petrović, Foto: Telegraaf.nl
Ažurirano: 07.02.2017. 13:03h

Crnogorski trener Željko Petrović (51) rastao se sa holandskim prvoligašem Den Hagom nakon četiri uzastopna poraza i pada u opasnu zonu na tabeli.

Kako je saopšteno na zvaničnom sajtu kluba, ugovor je raskinut sporazumno - članovi upravnog odbora su u dogovoru sa Petrovićem donijeli zajedničku odluku da je prekid saradnje u ovom momentu najbolja opcija, kako bi se ekipa trgla i pokušala da ostane u eliti.

"Sve strane dijele mišljenje da je potrebna promjena kako bi se ispunio prevashodni cilj, opstanak u Erediviziji", saopšteno je iz Den Haga.

"Bila je ovo teška odluka. Željko je radio sa vrlo uskim izborom igrača i imao lošu sreću sa povredama. Pored toga, nailazio je na česte probleme oko kluba, ali je svakog dana davao i srce i dušu za Den Hag. Ponekad ni to nije bilo dovoljno, stvari jednostavno prestanu da funkcionišu", kazao je generalni direktor kluba Matijs Manders.

Nekadašnji fudbaler Budućnosti, Dinama iz Zagreba, Sevilje i PSV-a preuzeo je Den Hag prošlog ljeta, kada je došao sa holandskom trenerskom legendom Dikom Advokatom, kome je trebalo da pripadne uloga sportskog direktora kluba.

Advokat je, međutim, vrlo brzo prihvatio ponudu Fenerbahčea, pa je Petrović ostao bez svog "mentora" u upravi kluba.

Uprkos tome, start je bio briljantan - popularne "rode" su u prva četiri kola osvojile čak 10 bodova, uprkos skromnom igračkom kadru.

Uslijedili su, međutim, lošiji rezultati, pa je Den Hag u narednih 17 kola osvojio svega sedam bodova, a 2017. godinu je otvorio sa četiri poraza.

Da je Petrovićev odlazak samo pitanje dana bilo je jasno nakon dešavanja u januarskom prelaznom roku - ekipa ne samo da se nije pojačala, što je Petrović zahtijevao od uprave, već je ostala i bez najboljeg fudbalera i jedine prave zvijezde, 20-godipšnjeg Kastanera, koji je odbio da trenira nezadovoljan visinom plate, nakon što su čelnici kluba odbili da ga prodaju u Majnc.

Još se ne zna ko će naslijediti Petrovića, pa će ekipu u predstojećem meču protiv Go Ahed Iglsa voditi njegov dosadašnji pomoćnik Ekrem Kahja.

U trenerskoj karijeri, Petrović je vodio Boavistu, RKC Valvijk, Uravu reds i Dubai, a bio je pomoćnik Rudu Gulitu u Fejnordu, Martinu Jolu u Hamburgeru, Avramu Grantu u Vest Hemu, Gusu Hidinku u Anžiju i Diku Advokatu u Sanderlendu.

Bonus video: