Po dva meča suspenzije za Ikardija i Perišića

Tandem Intera će propustiti duele sa Empolijem i Bolonjom
0 komentar(a)
Mauro Ikardi, Foto: Reuters
Mauro Ikardi, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.02.2017. 16:52h

Inter je skupo platio poraz od Juventusa u "derbiju Italije" kojim je prekinuo seriju od sedam pobjeda u Seriji A - Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Italije kaznila je Maura Ikardija i Ivana Perišića sa dvije utakmice neigranja.

Hrvatski fudbaler je suspendovan nakon što mu je sudija Nikola Ricoli dao direktan crveni karton zbog prigovora u finišu meča u Torinu, a argentinski golgeter pošto je na osnovu TV snimka dokazano da je poslije posljednjeg sudijskog zvižduka loptom gađao u pravcu arbitra.

Inter je grmio na suđenje, trener Stefano Pioli je poslije derbija rekao da je očigledno da je Inter oštećen za dva penala (oba nad Ikardijem u duelima sa Đorđom Kjelinijem i Marijom Mandžukićem u prvom poluvremenu kod rezultata 0:0).

"Ricoli nije dobronamjerno sudio. Svi smo to vidjeli", rekao je počasni predsjednik Intera Masimo Morati, dok je "Gazeta delo sport" zaključila:

"Ricoli neke stvari ili nije vidio ili se pravio da ih ne vidi", piše prestižni sportski list.

Tako su odnosi Juvea i Intera svakim danom sve gori, a nije poznato da li "crno-plavi" imaju pravo žalbe na odluku Disciplinske komisije.

Ikardi i Perišić će tako preskočiti duele sa Empolijem i Bolonjom, ali će konkurisati za tim za derbi sa Romom 26. februara na "Đuzepe Meaci".

Bonus video: