Fudbalska mržnja: Navijači Boke su mi zapalili mi kuću kada sam prešao u River

ada sam prešao iz Boke u River navijači su zapalili kuću u kojoj su u tom trenutku bili moji roditelji. Čudom su preživjeli", rekao je Ruđeri
1 komentar(a)
ruđeri, Foto: Identidad Monumental
ruđeri, Foto: Identidad Monumental
Ažurirano: 05.12.2018. 17:31h

O rivalstvu Boke juniors i River Plate ovih dana se priča u cijelom svijetu, kao uvod u revanš finala Kopa libertadores, koji će dva argentinska tima odigrati u nedjelju u Madridu.

Nakon incidenata 24. novembra, u kojima su navijači Rivera povrijedili nekoliko igrača Boke, valjda je svima jasno da nije riječ o običnoj fudbalskoj netrpeljivosti, već o nečemu mnogo jačem.

Može se reći i mržnji...

To je potvrdio iz ličnog iskustva Oskar Ruđeri, nekadašnji argentinski reprezentativac, koji je igrao za oba kluba...

"Imao sam lijepe trenutke i u Riveru i u Boki, ali i jednu veliku neprijatnost, ogroman problem", kazao je Ruđeri za španske medije.

"Kada sam prešao iz Boke u River navijači su zapalili kuću u kojoj su u tom trenutku bili moji roditelji. Čudom su preživjeli".

Ruđeri je bio prinuđen da reaguje...

"Našao sam se sa vođom grupe Bara brava, koji kontroliše sve navijače. Rekao sam mu da preko ovoga neću moći da pređem. Nije kasnije bilo problema", kazao je Ruđeri.

Španski mediji ovih dana pišu da su madridske vlasti u pripravnosti, te da je organizacija utakmice ovakvog tipa jedan od najzahtjevnijih poslova sa kojima se suočila španska policija.

Bonus video: