Žezus kao Jovetić, Junajted blizu četvrtog mjesta

Brazilac je prvi igrač Sitija još od našeg Stevana Jovetića koji je postigao dva gola u prvom meču na "Etihadu" kada je bio starter
0 komentar(a)
Gabrijel Žezus, Foto: Reuters
Gabrijel Žezus, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.02.2017. 18:03h

Gabrijelu Žezusu nije mnogo trebalo da pokaže engleskoj javnosti zašto je Mančester siti pristao da ga sačeka i šest mjeseci samo da obezbijedi njegov potpis.

Mladi brazilski napadač, koji je veliki talenat najavio na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, bio je junak "građana" u teškoj i zasluženoj pobjedi nad Svonsijem.

Bilo je 2:1 na "Etihadu" - Gabigol je dao oba gola za Siti, a drugi u 92. kada je izgledao da tim Pepa Gvardiole po ko zna koji put gubi bodove u utakmici u kojoj je promašio sve i svašta.

Žezus je, međutim, znao kako da vrati za povjerenje Gvardiolu, a u sudijskoj nadoknadi je dočekao perfektan centaršut Davida Silve i iz dva puta zatresao mrežu Velšana.

"Ovo je prvi put u sezoni da nas je pogledala sreća i da smo pobijedili u posljednjim trenucima. Da li smo zaslužili pitanje je, jer smo odigrali dva potpuno različita poluvremena", rekao je Gvardiola.

Siti je u prvom potpuno dominirao, poveo nakon 11 minuta i potom promašivao...

Манчестер Сити - Суонси 2:1. Обзор матча. Англия. Премьер-лига 2016/17. 24 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Nastavak je bio drugačiji, Svonsi je igrao hrabrije, a onda iz jedine prilike (možda i iz ofsajda) poravnao golom Gilfija Sigurđsona.

Činilo se tada da će navijači na "Etihadu" vidjeti iste scene kada se gube bodovi, ali je Žezus skratio muke i donio Sitiju treće mjesto na tabeli.

"Gabrijel je jak, brzo i veoma pokretljiv, što posebno volim kod napadača. Uklopio se veoma dobro, ali smo i znali koga dovodimo. Srećni smo što ga imamo", dodao je Gvardiola.

Interesantno da je Žezus prvi igrač Sitija još od našeg Stevana Jovetića koji je postigao dva gola u prvom meču na "Etihadu" kada je bio starter.

Takođe, peti je igrač u istoriji kluba koji je u prva dva meča kada je bio u startnoj postavi postizao golove - nakon Đeovanija, Robinja, Emanuela Adebajora i Kevina de Brujnea.

Svonsi, s druge strane, žali, bio je na samo nekoliko minuta od remija protiv favorita.

"Mislim da smo zaslužili više, a i primili smo gol na razočaravajuć način. Sada i jesmo razočarani, ali ja sam ponosan na tim. Ako ponovimo izdanje kao iz drugog poluvremena ove utakmice imaćemo mnogo razloga da se radujemo do kraja sezone", poručio je menadžer "labudova" Pol Klement.

Mančester junajted odavno nije bio bliži zoni Lige šampiona.

Nakon sigurne pobjede u Lesteru (3:0) "crveni đavoli" su na samo dva boda manje od četvrtoplasiranog Arsenala koji je u ovom trenutku u zoni kvalifikacija za elitno evropsko takmičenje.

Henrih Mhitarjan i Zlatan Ibrahimović su u svega 88 sekundi razmaka u prvom poluvremenu donijeli dva gola prednosti na "King Paueru", a u nastavku se upisao i Huan Mata.

"Nisam zadovoljan kako smo otvorili meč, ali onog trenutka kada smo počeli da stvaramo šanse i postigli prvi gol bilo je sve lakše za nas", istakao je Murinjo.

Junajted ide ka vrhu, a "lisice" su u sve većem problemu, jer su nakon ovog kola na samo bod od zone ispadanja.

lei MU от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Aktuelni šampion još nije pobijedio u 2017. godini.

"Prošla sezona je bila nešto nestvarno. A sada, mi smo Lester i uvijek će nas čekati velika borba. To je to, sve je jasno", rekao je menader Lestera Klaudio Ranijeri.

Rezultati

Mančester siti - Svonsi 2:1 (Žezus 11, 90+2 - Sigurđson 81)

Lester - Mančester junajted 0:3 (Mhitarjan 42, Ibrahimović 44, Mata 49).

Subota

Čelsi - Arsenal 3:1

Totenhem - Midlzbro 1:0

Kristal Palas - Sanderlend 0:4

Everton - Bornmut 6:3

Hal - Liverpul 2:0

Sautempton - Vest Hem 1:3

Votford - Barnli 2:1

VBA - Stouk 1:0.

Tabela

Bonus video: