Može li Sari prvi da zaustavi Gvardiolu?

Čelsi i Mančester siti igraju danas u Londonu derbi 16. kola Premijer lige. Engleski mediji sele Maurisija Poketina na klupu Junajteda, Murinjov menadžer demantuje
82 pregleda 0 komentar(a)
Pep Gvardiola i Mauricio Sari, Foto: Reuters
Pep Gvardiola i Mauricio Sari, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.12.2018. 12:19h

London je destinacija koja će privući pažnju fudbalske javnosti na Ostrvu, gdje se večeras u 18:30 na “Stamford bridžu” sastaju četvoroplasirani Čelsi i lider Mančester siti, u okviru 16. kola Premijer lige.

“Plavci” u duel ulaze nakon razočaravajućeg poraza od Vulverhemptona od 2:1 u prethodnom kolu, pa sada zaostaju 10 bodova za aktuelnim šampionom. Tim Mauricija Sarija je u dosadašnjem toku sezone neporažen kod kuće, sa devet trijumfa od 12 odigranih utakmica računajući sva takmičenja.

"U nekim mečevima nam nedostaje odlučnosti, kao što je slučaj bio u posljednjem. Naš proces je dugotrajan i trebaće nam vremena da ostvarimo željeni mentalitet", kazao je trener Čelsija.

Iako je rano za prognoze, ovaj sudar može da bude prekretnica sezone za ekipu sa “Stamford Bridža”, koja bi pobjedom ostala koliko-toliko u trci za titulu dok bi poraz i minus 13 praktično značio oproštaj. Pep

Gvardiola je pobjeđivao Sarija dok je Italijan bio trener Napolija, a porazio ga je i u avgustu na “Vembliju” u okviru Komjuniti šilda kada je Serhio Aguero sa dva pogotka obezbijedio trijumf.

"Igramo protiv najboljeg tima na svijetu. Protiv Gvardiole sam izgubio svaki meč, tako da ne znam kako se pobjeđuje. Moraćete da pitate nekog drugog", odgovorio je Sari na pitanje koji bi mogao da bude recept za trijumf nad Špancem.

Mančester siti juri osmu uzastopnu pobjedu u ligi, a na megdan Čelsiju stiže nakon što je u utorak savladao Votford. “Građani” su prvi na tabeli, sa dva boda više od drugoplasiranog Liverpula.

"Ne smatram da smo najbolji tim na svijetu. Za to su potrebna titula Lige šampiona, a mi je nemamo", istakao je Gvardiola, a zatim pohvalio rivala:

"Posao koji je odradio Sari je ogroman. Ljudi ne znaju koliko je teško promijeniti sistem. Možda ne igraju dobro svih 90 minuta, ali u rasponu od 50-70 minuta su odlični".

Na otvaranju 16. kola Bornmut će dočekati Liverpul, a “redsi” bi trijumfom došli na čelo tabele - makar na nekoliko sati, dok se ne završi utakmica između Čelsija i Sitija.

Arsenal će ugostiti Hadersfild, dok Mančester junajted na “Old trafordu” igra sa Fulamom.

Ponovo su aktuelne glasine o smjeni Žoze Murinja, a kao novi trener Junajteda navodi se Maurisio Poketino, koji sa klupe predvodi Totenhem. Međutim, Horhe Mendeš, Murinjov menadžer, demantovao je takve navode:

"Klub je jako zadovoljan Murinjom, kao i on klubom. Ima dugoročan ugovor sa Junajtedom i potpuno je posvećen izgradnji pobjedničkog projekta", stoji u saopštenju portugalskog agenta.

Pobjednički projekat sa 18 bodova manje od vodećeg Sitija, osam od zone Lige šampiona? Engleski mediji su sa dozom ironije komentarisali Mendešove izjave...

Siti oslabljen u Londonu: Nema Aguera i De Brujnea

Siti je oslabljen u jednom od najvećih derbija, pošto će protiv Čelsija u Londonu nastupiti bez dva ponajbolja igrača - nema Serhia Aguera i Kevina de Brujnea.

Agero je propustio prethodna dva meča zbog povrede mišića, dok De Brujne nije nastupao od početka novembra, nakon što je povrijedio koljeno na treningu.

Trener Pep Gvardiola vjeruje da su obojica blizu povratka, ali kaže da je za utakmicu na “Stamford bridžu” još rano.

"Ni Agero ni De Brujne neće igrati protiv Čelsija. Obojica će se vratiti na teren uskoro", kazao je Gvardiola.

Bonus video: