Toprak na ljeto u Dortmundu, Borusija žali zbog divljanja navijača

0 komentar(a)
Omer Toprak i Josip Drmić, Foto: Reuters
Omer Toprak i Josip Drmić, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.02.2017. 15:06h

Fudbalski klub Borusija Dortmund saopštila je danas da će se sadašnji štoper Bajer Leverkuzena Omer Toprak priključiti ekipi na ljeto i da će sa njim biti potpisan četvorogodišnji ugovor.

Borusija će platiti obeštećenje Leverkuzenu, tako da će ovaj turski reprezentativac biti član tima za sezonu 2017/18.

Toprak je u Bundesligi odigrao 181 utakmicu nastupajući za Frajburg i Bajer Leverkuzen, a postigao je i pet golova. U Ligi šampiona igrao je 23 puta (dva gola), a za reprezentaciju Turske ima 25 nastupa.

"Omer Toprak je snažni defanzivac sa reprezentativnim iskustvom i liderskim sposobnostima", rekao je sportski direktor Borusije Mihael Cork.

Borusija je saopštila da će Toprak ostati potpuno koncentrisan na Leverkuzen do kraja sezone, kao i da klub iz poštovanja prema svom bundesligaškom rivalu neće do kraja sezone komentarisati ovaj transfer.

Spekuliše se da su "milioneri" za topraka paltili 12 miliona eura.

Borusija iz Dortmunda saopštila je danas da "duboko žali" zbog nasilja nad navijačima Lajpciga, među kojima su bili žene i djeca, pred utakmicu ova dva tima u prvenstvu Njemačke.

Policija u Dortmundu saopštila je da je podnijela 28 prijava zbog kršenja zakona kada su u pitanju pirotehnička sredstva, napad, opasne tjelesne povrede, oštećenje imovine i krađa. One su podnijete pošto su navijače Lajpciga koji su dolazili na stadion huligani gađali kamenjem i flašama. Povrijeđena su četiri policajca i policijski pas.

"Sve u svemu, ekstremno nasilje i spremnost na nasilje protiv gostiju bili su prisutni kod navijača Dortmunda. Ovo je bilo usmjereno na bilo koju osobu koja se mogla identifikovati kao navijač Lajpciga, bez obzira da li je su u pitanju bila mala djeca, žene ili porodice", navodi se u saopštenju policije.

Borusija je saopštila da duboko žali, kao i da radi sa policijom na rešavanju ovih problema

Bonus video: