Kasano: Trebao sam poslušati Totija...

"Kad neko ode u Real Madrid u tako lošem fizičkom stanju kao što je on svojevremeno uradio, to znači da nije mnogo shvatio kako funkcioniše moderan fudbal, da nije sve u tehnici", istakao je bivši trener Kasana Euđenio Fašeti.
53 pregleda 0 komentar(a)
Toti i Kasano, Foto: Forums.bigsoccer.com
Toti i Kasano, Foto: Forums.bigsoccer.com
Ažurirano: 04.02.2017. 12:10h

Kada je fubalsko znanje i virtuoznost u pitanju, Antonio Kasano je jedan od najvećih bisera svijeta u posljednjih 15 godina. Jedan od onih igrača koga su navijači uvijek voljeli, a od koga su odbrambeni igrači zazirali, jer, uglavnom, nisu znali kako da izađu na kraj sa njim.

Svojevremeno je njegov bivši, prvi trener iz Barija, Euđenio Fašeti izjavio da je samo od Maradone gledao da sa loptom radi takve stvario kao Kasano.

Ovaj fudbalski genijalac, međutim, nije postigao u karijeri koliko je mogao i morao, i zbog svoje teške naravi, posebno van terena...

Zbog toga je trenutno bez kluba, sa 34 godine, jer je nedavno raskinuo ugovor sa Sampdorijom, u kojoj nije dobio šansu od starta sezone, čak je trenirao sam mimo ekipe...

"Razočaran sam, mogao je da ispiše jednu epohu italijanskog fudbala zbog svojeg prirodnog talenta, ali nije uradio ništa da napreduje. Mogao je više u karijeri, ali je sam kriv", kazao je Fašeti u novembru prošle godine.

"Kad neko ode u Real Madrid u tako lošem fizičkom stanju kao što je on svojevremeno uradio, to znači da nije mnogo shvatio kako funkcioniše moderan fudbal, da nije sve u tehnici", istakao je bivši trener Kasana.

U današnjem intervjuu za Korijere delo sport, Kasano je govorio o svom životnom i fudbalskom putu, svjestan grešaka koje je usput pravio, ali je jednu posebno izdvojio:

U to vrijeme sam sa Romom pregovarao o produžetku ugovora, bio je to period teškoće u odnosima između kluba i mene. A Toti mi je onda rekao "Anto' (skraćenica za Antonio, prim.a.), bolje je zarađivati i manje i biti sprećan, nego ići negdje drugo i ne biti potpuno zadovoljan". Tako je i bilo, otišao sam u Real, i napustio ga nakon godinu i po. Tada sam bio zaveden ponudom Reala...Da sam poslušao savjet Totija, vjerovatno bih u Romi ostao još 10-15 godina sa njim. Trebao sam poslušati taj savjet. Ali, kao i obično, poslušao sam svoj instikt, moju glavu...Pogriješio sam, i sada ispaštam", rekao je Kasano.

Nakon Barija, gdje je počeo karijeru, Kasano je igrao za Romu, Real, Sampdoriju, Milan, Inter i Parmu.

Za reprezentaciju Italije je odigrao 39 utakmica i postigao 10 golova...

Bonus video: