Putovao skoro godinu, prešao 16.000 kilometara, a utakmicu gledao u pabu

Li, navijač Liverpula, se odrekao mnogo čega, krenuo u avanturu života, stigao tamo gdje je sanjao dan pred utakmicu sa Čelsijem, ali je zaboravio da - rezerviše ulaznicu za utakmicu
0 komentar(a)
Koreanac, Foto: Www.thesun.co.uk
Koreanac, Foto: Www.thesun.co.uk
Ažurirano: 03.02.2017. 16:49h

Da ljubav prema fudbalu često ne poznaje granice pokazao je Koreanac Jungju Li, koji je proveo 235 dana na putu, prešeo skoro 20 hiljada kilometara na biciklu i potrošio oko pet hiljada dolara samo da bi odgledao utakmicu voljenog kluba.

Li, navijač Liverpula, se odrekao mnogo čega, krenuo u avanturu života, stigao tamo gdje je sanjao dan pred utakmicu sa Čelsijem, ali je zaboravio da - rezerviše ulaznicu za utakmicu.

I umjesto na "Enfildu", derbi Premijer lige odgledao je u obližnjem pabu.

Priča će, ipak, imati srećan kraj.

Kada su u Liverpulu čuli za podvig navijača iz Južne Koreje, stupili su u kontakt sa njim, platili mu boravak u gradu do sredine februara i uručili mu kartu za meč sa Totenhemom, 11. februara.

Li je, takođe, dobio i propusnicu za obilazak kultnog stadiona.

Njegov put trajao je skoro godinu, spavao i po šumama, ali se na kraju sve isplatilo.

"Bio je to dug put, ali lijepo se završilo. Obožavam Liverpul, posebno Jirgena Klopa, koji je izuzetan lik. Veoma sam uzbuđen, jedva čekam utakmicu, a, takođe - nedostaje mi vožnja biciklom", kazao je Li, koji će se kući vratiti avoniom.

Bonus video: