Gospodari fudbala, dileri narkoticima, ubice: Madrid u strahu od Rivera i Boke

"Navijači Rivera i Boke su gospodari fudbala u Argentini. Oni kontrolišu prodaju igrača, oni su dileri narkotika, a imaju i saradnike u policijskim strukturama", piše "As"
55 pregleda 0 komentar(a)
boka, Foto: Printscreen
boka, Foto: Printscreen
Ažurirano: 06.12.2018. 12:10h

Španska policija i bezbjednosne službe su na nogama - najokoreliji navijači Boke juniors i River Plate dobili su dozvole argentinskih vlasti da izađu iz zemlje i krenu ka Madridu.

Kako javlja "Marka", prvi čovjek Bokinih "Bara bravasa" Rafa Di Zeo, koji je proveo više godina po zatvorima i odgovoran je za brojne navijačke incidente u prošlosti, dobio je potvrdu suda da može da izađe iz Argentine.

Nije samo Di Zeo na putu ka Španiji, već i njegovi najbliži saradnici.

Takođe, devet pripadnika Riverove tvrde navijačke struke - "Los Boraćos" - dolaze u Španiju.

"Navijači Rivera i Boke su gospodari fudbala u Argentini. Oni kontrolišu prodaju igrača, oni su dileri narkotika, ubice, a imaju i saradnike u policijskim strukturama", piše "As".

"Iako imaju polcijske dosijee i predstavljaju prijetnju ne postoji pravni osnov da budu deportovani iz Španije", tvrdi "Marka".

Drugo je pitanje da li će im biti dozvoljen ulazak na stadion...

"Uradićemo sve, na osnovu bezbjednosne procjene, ali i u saradnji sa argentinskim vlastima da osobama koje mogu da ugroze bezbjednost ne dozvolimo da prisustvuju utakmici", rekao je Giljermo Madero, koji rukovodi bezbjednosnim operacijama organizacije utakmice.

Utakmica River Plata - Boka juniors, revanš finala Kopa libertadores, igra se u nedjelju od 20 i 30.

Bonus video: