Juventus dobio derbi Italije: Mandžukić presudio Interu

Juventus ima 43 boda nakon 15. kola, pošto je Mario Mandžukić riješio derbi Italije
0 komentar(a)
Mario Mandžukić, Foto: Reuters
Mario Mandžukić, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.12.2018. 21:37h

Dileme nema! Juventus vlada Serijom A, a ekipu Masimilijana Alegrija nije sputala ni važnost meča i rivalstvo u derbiju Italije.

Inter je, doduše, pokazao da je podigao nivo igre u odnosu na prethodne sezone, ali nedovoljno za sedmostrukog uzastopnog prvaka, Juve - Inter 1:0.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri na "Alijanc stadionu" u Torinu sa po jednom velikom šansom. Prvu je imao Inter, ali je Galjardini sa desetak metara neometan pogodio stativu. U finišu poluvremena Handanović je sjajno "skinuo" udarac glavom Kjelinija.

U nastavku je viđena sasvim druga slika, iako je opet Inter prvi došao do šanse, ali je Politano malo oklijevao pri šutu da bi ozbiljnije ugrozio Staru damu. Ona je potom žestokim presingom na muke stavljala "nero-azure", koji su imali problem da se odupru i iznesu loptu naprijed.

A imala je Stara dama i meč vinera, Hrvat Mario Mandžukić uradio je što i u gotovo svakoj velikoj utakmici - postigao je gol!

Taj pogodak, glavom iz neposredne blizine lijevoj stativi, pokazao se dovoljnim a ne male zasluge idu portugalskom defanzivcu Žoau Kanselu

On je sjajno probio po lijevoj strani, iskoristio nesmotrenost Vrsaljka i sjajnim centaršutom je "pogodio" Mandžukića u 54. minutu.

Juve je uvećao prednost na liderskoj poziciji u odnosu na Inter na 14 bodova, i Stara dama ima čak 43 boda iz 15 utakmica. Napoli sada, sa utakmicom manje, kasni 11 bodova.

Bonus video: